Yerlikaya: Sosyal medya fenomenleri hadi paylaşım yapsınlar da görelim

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, el konulan lüks araçların polise tahsis edilmesinin devlete benzin parası dışında bir yükünün olmadığını söyledi. Yerlikaya, sosyal medya fenomenlerine ise "Hadi paylaşım yapsınlar da görelim"dedi.

  • ü
  • 28 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, katıldığı bir televizyon programında sosyal medya fenomenlerini hedef aldı, “Hadi paylaşım yapsınlar da görelim” dedi. Fenomenlerden alınan ve Emniyet’e verilen araçlara ilişkin ise Yerlikaya, lüks araçları kullanan polislerden havalı gözlüklerini takmalarını istediğini söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CNN Türk’te katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yerlikaya göreve geldiklerinde hukuk dediklerini öne sürerek, “Aynı hala hassasiyeti gösteriyorum”dedi.

Halkın huzuru sağlamak için 7/24 görev başında olduklarını söyleyen Ali Yerlikaya, terör mücadele operasyonları hakkında bilgi verdi. Teröre nefes aldırmadıklarını kaydeden Yerlikaya, “Bu kabinede mükemmel bir uyum var. Hem MİT Başkanımız İbrahim Kalın ile hem Dışişleri Bakanımız ile. Bir duyum varsa hemen bunla ilgili bir araya geliyoruz. Terör örgütüne nefes aldırmıyoruz.” dedi.

‘GÜLEN CEMAATİNE 4 BİN 130 OPERASYON YAPTIK’

Gülen cemaatine yönelik yaptıkları operasyonlar hakkında bilgi veren Yerlikaya, “4 bin 130 operasyon yaptık. 6 bin 260 gözaltı yaptık. Bin 312 tutuklu var.” dedi.

‘BİR İHBARLA BAŞLIYOR OPERASYONLAR’

Gülen cemaatine yaptıkları operasyonların bir ihbarla başladığını söyleyen Yerlikaya, “Bunla ilgili mücadelede en ufak tavizimiz yok. Her şey bir ihbarla başlıyor. Biz bunların dosyalarına çalışıyoruz. Bunlarda hiçbir özgüven kalmadı. Yaptıkları tek şey çevrimiçi dünyada bozgunculuk yapmak..” ifadesini kullandı.

PKK’yı bitirme noktasına geldiklerini iddia eden Yerlikaya, DEAŞ’a yaptıkları operosyanlarda 2 bin 500 kişiyi gözaltına alındığını kaydetti. Yerlikaya, kendi bakanlığı döneminde 125 terör eyleminin engellendiğini iddia etti.

‘HADİ FENOMENLER PAYLAŞIM YAPSINLAR DA GÖRELİM’

Kara para aklamak ve vergi kaçırmak suçlamalarıyla haklarında işlem yapılan sosyal medya fenomenleriyle de ilgili olarak Yerlikaya şunları söyledi:

“Bir ara fenomenler vardı? Neredeler şuan? Fenomenlerin görüntülerinde kabul edilecek bir görüntü var mıydı? MASAK, İçişleri, Siber Daire ve Adalet Bakanlığı işi çok iyi bir noktaya getirdiler. Hadi paylaşım yapsınlar da görelim. 1 hafta 10 gün sürer o da. Masak ile koordineli yürümek, valinin koordinasyonu ve hükümet duruşunda herhangi bir sorun yok.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘POLİSLERE EN HAVALI GÖZLÜĞÜ TAKIN DİYORUM’

Sosyal medya fenomenlerinin lüks araçlarının emniyette kullanıldığını anlatan Yerlikaya, şunları söyledi:  “Anket yaptık, yüzde 98 eliniz dert görmesin diyor. Bu araçlarla ilgili mahkeme, ‘Emniyete tahsis edin’ diyor. Zafer Müdürüm geldi, ‘Ne yapalım’ dedi, ‘Ben de polisimin aracı olur’ dedim. Polislere en havalı gözlüğü takın diyorum. Bu aracın distribütörü diyor ki, polisimize öyle yakıştı ki, tüm bakımları benim diyor. İlk defa söylüyorum. Bunlar Taksim’de duruyor. Baba oğul gelmiş bir gün, ‘Binebilir miyim?’ diyor polis sizin buyurun diyor. 13’ü Komançeronun. 1 tanesi fenomen arabası. Kısa zaman sonra gündemden düştü bu. Emniyetimize de moral oldu. Hiçbir masrafı yok. Sadece benzin masrafı var. Biz bunları yayınladıktan sonra diğer ülkelerde envanterden lüks araçlar çıkmaya başladı. Dünyada bu şekilde temin sadece bizde var.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com