Yeneroğlu’dan Kabaktepe’ye ‘fotomantaj’ tepkisi: Filistinli çocukların gözlerine baka baka yalan söyledi

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, İsrail'e silah satışıyla ilgili belgeye 'fotomontaj' diyen AKP İstanbul İl Başkanı Osman Kabaktepe'yi eleştirdi: "Hem de mübarek Ramazan günü İsrail ile katliamları gözardı ederek ticareti sürdürmeyi savunacak hale gelmek....? Nereden nereye!"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, İsrail’e silah, mühimmat, barut, hava aracı aksamı ihraç edilmesiyle ilgili TÜİK istatistiklerine ‘fotomontaj‘ diyen AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabak tepeyi sert bir dille eleştirdi.  Yeneroğlu, Kabaktepe’nin Filistinli çocukların gözlerine baka baka yalan söylediğini öne sürdü.

Gazetece Metin Cihan’ın Türkiye’nin İsrail’e silah ve mühimmat sattığını gösteren TÜİK istatistiklerini yayınlanması sonrasındaki tartışmalar devam ediyor. TÜİK verilerini Ticaret Bakanlığı verileri rakamlarını kısman doğrulama yoluna gitti.

Kabaktepe, Karar TV’de katıldığı programda, TÜİK verilerinin olduğu sayfanın montaj olduğunu iddia etti. Kabaktepe’nin verilerin montaj olduğunu söylediği görüntüyü alıntılayan Yeneroğulu, “Osman Bey ömrünü Filistin duyarlılığı ile geçirmiş bir insan. Ama gelinen noktada kötülüğe teslim olmanın, iktidarda kalmak uğruna tüm değerleri değersiz kılmanın bir örneği haline gelmek gerçekten çok üzücü” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Yeneroğlu, Kabaktepe’yi 90’lı yıllandan beri tanıdığını belirterek, “Ak Parti İstanbul il başkanı Osman Nuri Kabaktepe Bey’i 90’lı yıllardan beri tanırım. Gerçekten düştüğü bu hale üzülmemek elde değil” dedi.

‘KÖTÜLÜKLERİ İÇ DÜNYASINDA MEŞRULAŞTIRDI’

Kabaktepe’nin uzun yıllar aktif siyasetten uzak durduğunu ifade eden Yeneroğlu, şu ifadeleri kullandı: “İl başkanlığı görevini üstlenmesi de bir son dakika kararıydı. Eminim çok zorlandı. Ancak o görevi kabul ettikten sonra kendisinden başka bir irade kabullenmeyen Tayyip Bey’in önünde mevta olması ve Ak Parti’yi örgütlü bir kötülüğe dönüştüren sayısız yanlışı içine sindirmesi gerekiyordu. Bakıyorum da -ne yazık ki- entegrasyon sürecini tamamlamış, olan biten kötülükleri iç dünyasında meşrulaştırmanın da çok ötesinde bu tutumunu alenen ortaya koymaktan da rahatsızlık duymuyor.”

‘ADLANDIRMAKTA ZORLANIYORUM’

Yeneroğlu, Kapaktepe’nin düştüğü durumu gerçekten adlandırmakta zorlandığını kaydederek, “Osman Bey ömrünü Filistin duyarlılığı ile geçirmiş bir insan. Ama gelinen noktada kötülüğe teslim olmanın, iktidarda kalmak uğruna tüm değerleri değersiz kılmanın bir örneği haline gelmek gerçekten çok üzücü.” dedi.

‘GÖZ GÖRE GÖRE YALAN SÖYLEMİNİN ÜZERİNDE DÜŞÜNMEK GEREKİR’

“İktidar uğruna bütün temel değerleri ayaklar altına alan bu psikolojinin sebepleriyle yüzleşmek zorundayız” diyen Yeneroğlu, paylaşımına şöyle devam etti: “Sadece karşısında oturan gazetecilerin değil, tüm dünyanın ve dahası Filistinli çocukların gözlerine baka baka, nasıl olsa bizim kitle bize inanır diye böyle pervasızca yalan söylenebiliyor olmasının üzerinde düşünmek gerekiyor. Kaldı ki bakanlıklar da birkaç saat sonra kendisini tekzip etti ve TÜİK sitesinde herkese açık verilerin montaj olmadığını ortaya koyduğu.

Bu utanç verici savrulma karşısında birçok kişi kazanımları kaybetmeme adına mecburuz diye düşündüğünü biliyorum ama sormak istiyorum; asgari ahlaki duyarlılığın kalmadığı bir durumda ne kazanımı Allah aşkına?

Kaybedilecek daha ne kaldı?

Hem de mübarek Ramazan günü İsrail ile katliamları gözardı ederek ticareti sürdürmeyi savunacak hale gelmek….?

Nereden nereye!

Gerçekten hayatının büyük bölümünü iyilikle geçirmeye çalışmış bir insanın düştüğü bu hale çok üzülüyorum. Umarım o da en azından benim kadar üzülüyordur.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com