AKP’li Kabaktepe, İsrail’e barut ve patlayıcı ihraç edildiğine dair TÜİK verilerine ‘fotomontaj’ dedi

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İsrail’e barut ve patlayıcı ihraç edildiğine dair yayınlanan TÜİK verilerine ilişkin "fotomontaj" dedi

  • ü
  • 26 Mart 2024
  • ü
  • Politika

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe yaklaşan yerel seçimler öncesi, muhalefetin suçlamalarına maruz kaldıkları İsrail ile yapılan ticarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karar TV’nin YouTube yayınına çıkan Kabaktepe, gazeteci Yıldıray Oğur’un, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginde, seçmen kitleniz ‘İsrail ile ticareti kesin’ pankartları açtığında gözaltına alındı. Ticaret iddialarıyla ile ilgili ne söylersiniz?” sorusuna verdiği yanıtta, “Gazze meselesi bizim için 7 Ekim tarihinde başlamadı. Kamu bir ticaret yapmıyor, tüm anlaşmaları sonlandırdı. Özel şirketlerde de yüzde 70 oranında bir azalma oldu. Kamu İsrail ile ticareti kesti sadece özel şirketler var.”dedi.

Osman Kabaktepe, Türkiye İstatistik Enstitüsü Kurumu (TÜİK) tarafından İsrail’le yapılan ticarete ilişkin verileri ise “fotomontaj” olarak nitelendirdi.

Kabaktepe, İsrail’e barut ve patlayıcı ihraç edildiğine dair yayınlanan TÜİK verilerine ilişkin, “Bugün birileri fotomontajlamış, yok TÜİK bir veri yayınlamış, İsrail’e barut satılmış falan diye.” ifadelerini kullandı.

‘BU KADARI DA ÇOK UTANMAZCA’

İddiaları gündeme getiren gazeteci Metin Cihan ise, sosyal medyadan Kabaktepe’ye verdiği yanıtta, “Artık bu kadarı fazla ve çok utanmazca. TÜİK web sitesinde yer alan verilere Fotomontaj diyor. Telefonu ve interneti olan herkes ulaşabilir. Nasıl ulaştığımı video ile anlattım. Herkes deneyip görebilir. Türkiye Cumhuriyeti resmi ticaret verileridir. Fotomontaj diyor. İnanılmaz.’ dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com