‘Yargı çalışıyor’: ABD askerinin başına çuval geçirenler serbest

İzmir'de sivil ABD askerinin kafasına çuval geçirdikleri için tutuklanan 10 kişi, 4 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

  • ü
  • 07 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İzmir’de ABD’ye ait USS Wasp (LHD-1) adlı amfibi hücum gemisi personeli karaya çıktığı sırada sivil ve silahsız askerlerin başına çuval geçiren TGB’li 10 kişi serbest bırakıldı.

TGB’den yapılan açıklamada “Amerikan askerinin başına çuval geçirdiği için tutuklanan 10 arkadaşımız için tahliye kararı çıktı” denildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NE OLMUŞTU?

ABD’ye ait USS Wasp (LHD-1) adlı amfibi hücum gemisi 2 Eylül günü İzmir Limanı’na demirledi. ABD savaş gemisinde görevli Amerikan askeri, kentte vakit geçirmek için gemiden indi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde aralarında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin de bulunduğu kalabalık bir grup, ABD askeri olduğunu fark ettikleri kişinin başına çuval geçirdi. Çuval geçirdiği belirtilen 15 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri sonrası 15 kişi, 3 Eylül’de adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10’u çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com