Perinçek: Erdoğan, ABD’nin tutuklusu durumunda

ABD askerinin başına çuval geçiren TGB'lilerin tutuklanmasına tepki gösteren Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, "Şu anda Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan da ABD’nin tutuklusu durumundadır" dedi.

  • ü
  • 06 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD’li askerin başına çuval geçirdikleri için tutuklanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerine yönelik tutuklama talimatının ABD’den geldiğini iddia etti.

ABD’li askerin başına çuval geçiren 10 kişi tutuklandı ABD’li askerin başına çuval geçiren 10 kişi tutuklandı

Perinçek, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda, ABD’li askerin başına çuval geçiren ve sonrasında tutuklanan TGB üyelerine destek verdi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Perinçek, “Türk devletini yöneten AK Parti iktidarı da ABD makamları tarafından tutuklanmıştır. Şu anda Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan da ABD’nin tutuklusu durumundadır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde ABD’ye ait USS Wasp (LHD-1) adlı amfibi hücum gemisi, İzmir Limanı’na demirledi. ABD savaş gemisinde görevli Amerikan askeri, kentte vakit geçirmek için gemiden indi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde aralarında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin de bulunduğu kalabalık bir grup, ABD askeri olduğunu fark ettikleri kişinin başına çuval geçirdi. Çuval geçirdiği belirtilen 15 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri sonrası 15 kişi, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10’u çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com