‘Mahalle’ karıştı, yandaş yazarlardan Zeybekçi’ye tepki: Geri zekâlıca, ağaç kurdu, yuh artık…

AKP'li Nihat Zeybekçi'nin İsrail ile yapılan ticaret savunan açıklamaları iktidara yakın yazarların tepkisini çekti. İsmail Kılıçarslan, "Bu kadar salak açıklama duymadım" derken, Serdar Arseven ise "AKP'nin muhalefete ihtiyacı yok, asıl rakibi içerde" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 20 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi’nin İsrail’le yapılan ticareti savunan açıklamalarına iktidara yakın yazarlardan da tepki geldi.

Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan, Zeybekçi’nin açımlamasını sert bir dille eleştirdi. Kılıçarslan, “Gazze süreci boyunca bundan daha gerzekçe, bundan daha gerizekalıca bir açıklama duymadım. “Eyvallah” diyor yahu soykırım için. Yuh artık. Yazıklar olsun” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dönem danışmanlığını da yapan Kemal Öztürk, AKP’lilerin adlarının karıştığı skandalları eleştirerek, “Siyasette her politikacının başına krizler gelir. Güçlü ve haklı olanlar yönetebilirse bu krizlerden güçlenerek çıkar. Istakoz yiyen grup toplantısında çok neşeli halde görüntü verdiğinde, Rolex saat takan “helal para, takmaya devam edeceğim” dediğinde, krizi yönetmiş olmaz, inadına milletin damarına basmış olur” dedi.

AĞAÇ KURDU BENZETMESİ

Fikri Akyüz ise Nihat Zeybekçi’yi AKP’nin içindeki ağaç kurduna benzeterek, “Katliamı kınıyoruz ama İsrail’le serbest ticaret anlaşmamız var, 6 satıp 1 alıyoruz. İsrail’le ticari bağlantısı olan arkadaşlarımız var. Düzenleme şart. “Ağaç kurdu” nedir? Ağacın içindedir.Kemirir. İnceltir. Sonuç: Ağaç devrilir!” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

‘AKP’NİN MUHALEFETE İHTİYACI YOK’

Serdar Arseven ise Zeybekçi’nin açıklamalarını eleştirerek, “Mesele İsrail’le ticarette fazla verip vermeme; 1 koyup 6 alma meselesi midir? Zeybekçi ne demeye, ne yapmaya çalışmaktadır? Memlekette Ticaret Bakanı var, o konuşuyor bu konularda. Zeybekçi’nin o açıklamaları yetersiz mi buluyor, kısıtlamayı yanlış mı buluyor? Ak Parti’ye dışarıdan muhalefete hiç gerek yok!.. Ak Parti’nin esas rakibi içerilerde!..Seçimden bu yana dahilden yapılanlara bakın siz…” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com