AKP’li Nihat Zeybekçi, İsrail’e ihracatı savundu: Katliam ayrı ticaret ayrı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, Türkiye'nin İsrail'e yaptığı ihracatı savundu, "İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var" dedi.

  • ü
  • 20 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, Türkiye’nin İsrail ile ticaret yapmasına yönelik eleştirilere cevap verdi. Zeybekçi, “Katliamı kınıyoruz ama İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke” dedi. İsrail’le ticaretin sürmesi gerektiğini savunan Zeybekçi, “Hassas çalışma yapılması gerektiğini savunuyoruz. Yasaklı ürünlerden ziyade belki kayda alma şeklinde. İsrail’de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var” şeklinde konuştu.

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AÇIK AÇIK SAVUNDU

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi, İzmir’de mermer ve doğaltaş fuarında Türkiye’nin İsrail’le ticaret ilişkilerini değerlendirdi. “Eyvallah! Bu katliamı kınıyoruz” diyen Zeybekçi, İsrail’le ticaretin sürmesi gerektiğini ifade etti.

‘BELKİ KAYDA ALMA ŞEKLİNDE…’

Zeybekçi, “Hassas çalışma yapılması gerektiğini savunuyoruz. Yasaklı ürünlerden ziyade belki kayda alma şeklinde. Denizli biliyorsunuz Türkiye’nin en büyük bakır kablo ihracatçısı olan bir şehir. İsrail’de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var” diye konuştu.

 

‘EYVALLAH, KATLİAM AYRI TİCARET AYRI’

Evrensel’in haberine göre, “Katliam ayrı ticaret ayrı” mesajı veren Zeybekçi, “Yani eyvallah! İsrail’in Müslümanlara yaptığı bebek katliamını nefretle kınıyoruz. Ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de, İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. Onunla ilgili daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de çalışıyoruz” dedi.

ZEYBEKÇİ NE DEMEK İSTEDİ?

Zeybekçi’nin sözlerinin tam hali şöyle: “İsrail’de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var. Yani, eyvallah, İsrail’in Filistin’de, Gazze’de Müslümanlara yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını, nefretle, şiddetle kınıyoruz, eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de… Çünkü bizim İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke, yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda, daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ekonomi koordinasyonuyla, ilgili bakanlarımızla, bunu gündeme alıp biraz daha hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine, ben şahsi olarak inanıyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com