VPN şirketi, Altun fotoğrafıyla ücretsiz kod paylaştı

VPN şirketi Windscribe, Instagram’a giremeyen Türkiye’deki kullanıcılar için ücretsiz kod paylaşarak, Fahrettin Altun’u işaret etti.

  • ü
  • 03 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Facebook ve Whatsapp’ın çatı şirketi Meta’nın bünyesinde faaliyet gösteren Instagram, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 2 Ağustos 2024 tarihli kararıyla erişime engellendi.

Instagram’ın, öldürülen Hamas lideri İsmail Heniyye hakkındaki mesajları engellediği ileri sürülmüş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz tarihli paylaşımında Instagramı şu sözlerle hedef almıştı: “Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İktidar yetkilileri Instagram’ı ‘katalog suçlardan’ kapattıklarını savunsa da engelleme Meta’ya yapılan Heniyye eleştirilerinden sonra geldi.

ÜCRETSİZ VPN KODU

Kanada merkezli teknoloji güvenlik şirketi Windscribe VPN, X’ten paylaştığı mesajda Fahrettin Altun’u montajlanmış bir görselini kullanarak ücretsiz kullanım için kod paylaştı. Türkiye’deki kullanıcıların ‘OZGURLUK’ koduyla ücretsiz VPN kullanabilecekleri belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Türk hükümeti, belirli gönderileri sansürlemesi nedeniyle Instagram’a erişimi kısıtladı. Instagram’ın içerik sansürlemesini engelleyemesek de Windscribe VPN, Türk kullanıcıların Instagram’a özgürce erişmesine yardımcı olabilir. 30 GB ücretsiz veri elde etmek için OZGURLUK kodunu kullanın. Sansür zararlıdır—herkes için özgürlüğü destekleyin!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com