Van’dan Hakkari’ye ‘İradeye Saygı Yürüyüşü’ başladı

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Van'dan Hakkari'ye altı günlük 'İradeye Saygı Yürüyüşü' başladı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, "İradeyi tanımayacaksanız sandık kurmayın. Kendinize güveniyorsunuz bir seçim sonra adaylarınızla karşımıza çıkın" dedi.

  • ü
  • 03 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran’da kayyım atanmasına karşı başlatılan eylemler sürüyor.

Bu kapsamda Van’dan Hakkari’ye 6 günlük yürüyüş başladı. Birçok kentten yürüyüşe başlayanlar, bugün Van’a ulaştı. Yürüyüşçüler, burada kitlesel bir şekilde karşılandı. Ardından Musa Anter Parkı’nda açıklama yapıldı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili, belediye eşbaşkanları, sivil toplum örgütü temsilcisi de açıklamaya katıldı.

Dünyanın hiçbir yerinde ‘iradeye saygı’ talebiyle bir yürüyüşün yapılmadığını söyleyen Bakırhan, bu taleple bir yürüyüşün yapılmasının ülkenin ayıbı olduğunu kaydetti. Bakırhan, şöyle konuştu:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘İRADEYİ TANIMAYACAKSANIZ SANDIK KURMAYIN’

“Sandıklar kuruluyor Türkiye’nin dört bir yanında, insanlar kendilerini yönetecek yöneticilerini iradelerini seçiyorlar ama iradenizi tanımıyorlar. İradeye saygı yürüyüşü bu ülkenin ayıbıdır. Halk yöneticilerini seçiyor ama birisinin boyunu beğenmiyorlar, diğerinin gülüşünü beğenmiyorlar.

Bir diğeri cumhurbaşkanın resminin önünde geçerken esas duruşa geçmemiş gibi bahaneler üretiyorlar. Türkiye’de yaşayan insanlara yazık, büyük bir ayıp. Ya sandığı koymayacaksın ya da sandığı kurulduğunda ‘Kürtler oy kullanamaz’ diyeceksin. Kürtlerin evlerini işaretleyip kırmızı çarpı koyacaksın. Ama sandığı koymuşsan saygı duyacaksın. Saygı duymazsan o yöneticileri seçen halk iradesine sahip çıkar.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com