Urfa’nın 122 mahallesinde elektrikler kesik

Urfa’da elektrik kesintileriyle gündeme gelen DEDAŞ’a tepkiler sürüyor. Bugün Urfa'nın 8 ilçesindeki 122 mahallede 10 saate varan elektrik kesintileri vardı: "Şimdiye kadar daha çok çiftçileri etkiliyordu ama son dönemlerde bu durum şehre kadar genişledi."

  • ü
  • 28 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ), elektrik kesintileri nedeniyle gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz yıllarda daha çok kırsal bölgelerde yaşanan kesintiler bu yıl kent merkezinde de artmaya başladı.

Bugün de Urfa’nın 8 ilçesindeki 122 mahallede 10 saate varan elektrik kesintileri uygulanıyor. Termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği kentte haziran ayında artan kesintiler günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kesintiler nedeniyle kentte tarım ve üretim de sekteye uğradı. Sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve siyasetçiler kesintilerin son bulması çağrısında bulundu.

Artı Gerçek’ten Ali Güzel’in haberine göre, Urfa’daki ziraat odalarının başkanları, tarımsal sulama sezonunda olan çiftçileri olumsuz etkileyen kesintilerin sonlandırılması için önceki gün DEDAŞ İl Müdürüyle görüştü.

‘TARIMSAL SULAMA YAPAN ÇİFTÇİLER…’

Kesintilerin tarımsal sulama yapılan bölgelerde ürün verimliliğini olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Tarım Orkam-Sen Urfa Şube Başkanı Hasan Aslan, DEDAŞ’a tepki gösterdi:

“Kesintiler, elektrik enerjisi ile tarımsal sulama yapan çiftçiler için ciddi verim kayıplarına yol açacak. Örneğin; pamuk sulamasında 3 saatlik bir gecikme bile verimde büyük kayıplara neden olacak. Şu anda pamuk, mısır ve biber sulaması yoğun bir şekilde bölgemizde mevcut. Tarımsal sulamada bir günlük gecikme neredeyse yüzde 25’lere varan verim kayıplarına sebep olacak” dedi.

‘ŞEHİRDEN DE SESLER YÜKSELMEYE BAŞLADI’

Elektrik kesintilerinin Urfa’da yıllardır süregelen bir sorun olduğuna dikkat çeken Urfa Ziraat Odaları İl Koordinatörü Hikmet İpar ise “Kesintiler şimdiye kadar daha çok çiftçileri etkiliyordu ama son dönemlerde bu durum şehre kadar indi. O yüzden sesler yükseldi. Biz bunca yıldır ‘elektriğimiz yok’ diye bağırıyoruz ama bir çözüm bulunamadı. Şehirden de sesler yükselince bu durumla ilgilenilmeye başlandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘YÜZDE 75 KAÇAK VARSA, ŞİRKET NASIL AYAKTA KALIYOR?’

DEDAŞ’ın bölgede ‘kaçak kullanımının yüksek olduğu’ iddialarına da tepki gösteren İpar, şunları söyledi:

“Geçenlerde DEDAŞ’ın genel müdürü ‘yüzde 75 dolayında bir kaçak oranı var’ demişti. Biz bunu kabul etmiyoruz. Eğer yüzde 75’lik kaçak oranı varsa bu devasa şirket nasıl ayakta kalıyor? Bu şirket yüzde 25 ile mi ayakta kalıyor? Bu akıl almaz bir şey ve bunun imkânı yok. Bu, çiftçinin yüzde 75’i hırsızdır anlamına geliyor. Çiftçi hırsızlıkla itham ediliyor ve Urfa çiftçisi bunu hak etmiyor. Kaçak kullanımı savunmuyoruz ve bunun için kanuni yoldan ne gerekiyorsa yapılsın ama bunun yanında kaçak kullanmayan çiftçilerimizin günahı nedir?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com