Tuz da koktu: Uyuşturucu kuryesi Organize’den, alıcısı Narkotik’ten

Gaziantep'te aracındaki uyuşturucuyla yakalanan polis memurunun Mersin Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Bürosu’nda görevli olduğu ortaya çıktı. Polisin uyuşturucuyu götürdüğü kişi ise yine Mersin Emniyeti'nde Narkotik Suçlarla Mücadele Bürosu’nda görevli. İşte polisin "Tuz da koktu" dedirten uyuşturucu hikayesi...

  • ü
  • 23 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın her sabah duyurduğu operasyonların önemli bir bölümü uyuşturucu madde satışı, temini ya da ticaretiyle ilgili. Ancak bu operasyonları yapan polislerin de uyuşturucu işinde olduğu ortaya çıktı. Hem de Organize Suçlarla Mücadele ve Narkotik Bürolarında.

“Tuz da kokmuş” dedirten hikayeyi Emniyet ve İçişleri kaynaklarına yakın bir gazeteci olan T24 yazarı Tolga Şardan bugünkü yazısında gündeme getirdi. Şüphelileri kamuoyuna açıklanmayan ve gizli tutulan uyuşturucu operasyonunda, olayların başlangıç noktası Diyarbakır, son adresi ise Mersin.

Geçen hafta sonu Gaziantep’te bir araçta arama yapan Gaziantep Emniyeti’ne bağlı narkotik polislerinin, yaptıkları aramada bagajda 5 kilogramlık skunk adı verilen uyuşturucuyu bulduğunu aktaran Şardan, “Aracı kullanan şüphelinin kimliğine bakan polisler, dikkat çekici bir durumla karşılaştılar. Şüpheli S.N. adlı bir polis memuruydu! Mersin Emniyeti’nde görev yaptığı tespit edildi. Uyuşturucuya el konuldu. Ayrıca üst araması sırasında da 20 gram skunk bulundu. Şüpheli polis memuru, sorguya alındı” diye yazdı.

EVİNDE 20 GRAMA YAKIN UYUŞTURUCU BULUNDU

S.N. sorguda uyuşturucuyu Diyarbakır’dan alıp Mersin’e götürdüğünü, uyuşturucunun kendisine ait olmadığını, kendisi gibi Mersin Emniyeti’nde görev yapan bir meslektaşına ait olduğunu anlattı.

Sorgudan alınan bilgiler sonrasında Mersin Emniyeti’nde görev yapan polis memuru U.A., Mersin’de hakkındaki iddia nedeniyle gözaltına alındı. Evinde yapılan aramada 20 grama yakın skunk bulundu.

KURYE ORGANİZE SUÇLAR, ALICI NARKOTİK SUÇLAR BÜROSUNDA

“Buraya kadar olayın operasyon boyutunu aktardım. Şimdi daha ilginç bir bilgi vereyim” diyen Şardan, yazısının bu bölümünde iki polisin görev yaptıkları birimleri aktararak şunları kaydetti:

“Kurye olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan polis memuru S.N.’nin yakın zamana kadar Mersin Emniyeti Asayiş Şubesi’nde görev yaptığı ve geçen nisanda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne (KOM) tayin edildiği ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu’nda görevlendirildiği anlaşıldı.

Uyuşturucunun sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan polis memuru U.E. ise, Çevik Kuvvet Şubesi’nde görevliyken tıpkı S.N. gibi geçen nisanda KOM Şubesi’ne atandı.

Üstelik Narkotik Suçlarla Mücadele Bürosu’nda göreve başladı!

Sonuç olarak, uyuşturucuyla mücadelede görev alan polis memuru, uyuşturucu ticareti iddiasıyla yakalandı.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

İKİ POLİS DE EN AZ 10 YILLIK

Haklarında yapılan adli işlem sonrasında iki polis memurunun tutuklandığı bilgisini veren Şardan, “Bu olayın adli soruşturması kadar, idari süreci de çok önemli. Bildiğim kadarıyla her iki polis memuru da orta kıdemde yani en az 10 yıllık polis. Ayrıca her ikisinin üzerinde ve evindeki aramalarda 20 gram skunk bulunması da dikkat çekici. Eser miktardaki uyuşturucuyu neden üzerinde ve evlerinde bulundurdukları yönünde henüz kesin bilgi olmamakla birlikte, bireysel kullanım olasılığı da var doğal olarak” diye yazdı.

BEKÇİ VE ASTSUBAY DA UYUŞTURUCU İŞİNDE…

Şardan yazısının son bölümünde ise uyuşturucu operasyonlarında son iki ayda bir bekçi, bir astsubay ve iki polisin daha Gaziantep’te yakalanarak gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. Şardan, “Bekçinin Kilis’e, astsubayın yabancı uyruklu öğrencilerin yoğun yaşadığı Karabük’e ve iki polisin de İstanbul’a götürmek amacıyla Diyarbakır’dan skunk aldıkları anlaşıldı” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com