Bu da polisin rüşvet tarifesi: İfade değiştirmek ve cezaevinden çıkarmak 100 bin dolar

Sarallar suç örgütüne yönelik bir operasyondan önce kızağa çekilen polis memurları Gökhan Uçar ile Cihan Ünal'ın konuşmaları teknik takibe alındı. İki polis memurun düzenli şekilde suç örgütünden rüşvet aldıkları belirlendi.

  • ü
  • 19 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Sarallar suç örgütüne yönelik bir operasyondan önce kızağa çekilen polis memurları Gökhan Uçar ile Cihan Ünal’ın konuşmaları teknik takibe alındı. Gökhan Uçar, telefon konuşmasında ifade değiştirmek ve fotoğraf silmeni 100 bin dolar olduğunu belirtiyor.

Halktv’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre polis Uçar’ın, oda arkadaşı ve üçüncü kişilerle yaptığı konuşmalar kayda girdi. Kayıtlar, Uçar’ın sistematik rüşvet aldığını, Kalamış’taki bir restoranda iki eski polisi öldüren Fuat Çakır ile sıkı ilişki içinde olduğunu ortaya koydu.

Gökhan Uçar, oda arkadaşı Cihan Ünal ile konuşmasının birinde, nasıl rüşvet aldığını şöyle anlatıyor: “Ya benim yaptığım şey ne biliyor musun… Adam beni arıyor. Diyor ki ‘şunun aranmasına bakar mısın’ bu…”

Aranma kaydını sorgulattığı birkaç kişiyi sıralayan ve her birinden 1000’er TL aldığını söyleyen Uçar “Aylık 5 bin TL gelirim var. Sabit yani. Hiçbir şey yapmadan ekrana bakıyor ” diyor. Uçar, aldığı parayı sorgulamayı yapan kişiyle yarı yarıya bölüştüklerini söylüyor. Uçar, Ünal’a, parayı bölüştüğü kişiyi kastederek. “Seninle çalıştığım süre boyunca hiç yollamadıysam 100 milyar lira gönderdim ona” ifadelerini kullanıyor.

Uçar, 26 Ocak tarihli savcılık sorgusunda evinde bulunan paralar için “Ele geçirilen paralar bana ait değil. Eşime ait” dedi. Uçar, eşine, ailesinden miras olarak arsa kaldığını kaydetti.

OTEL KAYITLARINI SİLDİRİYORLAR

Bir başka konuşmada ise Uçar, Ünal’a, kendisine ulaşan bir kişinin otel kaydının silinmesi teklifinde bulunduğunu ifade ederek “Var mı otel kaydını silebilecek” diyor. Ünal ise “Kimse silemez onları. Nasıl silecek” yanıtını veriyor. Uçar ise, Siber Bilgi Teknolojileri Dairesi’nden silinebileceğini söyleyerek şu ilginç bilgiyi veriyor: “Mesela, sistemde olan resmi ben siliyorum” diyor. Ünal’ın “Nasıl” sorusu üzerine Uçar “İstesem senin resminin, başkasının resminin üzerine atarım sen çıkarsın” diyor.

100 BİN DOLARA İFADE DEĞİŞTİRME

Gökhan Uçar, telefonla konuştuğu bir kişiye ise “Hızlı bir şey sorayım mı sana. Şimdi Vatan’daki (İstanbul Emniyet Müdürlüğü) ifadesini değiştirmek istemişler. Birisi ‘100 bin dolara ben hallederim’ demiş. Bunlar diyor ki ‘oradaki ifadeyi değiştirebilirsek gerekeni yapalım’ onu nasıl çözeceğiz. ‘Yanlış olmuş’ falan oluru var mı acaba bir sorsana” diyor.

ARACI-POLİS-ADLİYE RÜŞVET TEZGÂHI

Uçar, 5 Temmuz 2022’de konuştuğu bir kişiye ise, adliyeye sevk edilen kişilerin salıverilmelerini sağlamaları halinde iyi para kazanabileceklerini belirterek “Bizim için önemli olan bilanço. Kaç tane böyle bir adam yapabiliyorsak. Böyle adam yapmamız lazım. Birini bulsak iş hazır abi. Ben san diyeyim. Direk tanıyan birini bulsak alırız; üçe böleriz. Bakarız işimize. Az para değil.”

100 BİN DOLARA CEZAEVİNDEN ÇIKARMA PLANI

Polis memurları Gökhan Uçar ile Cihan Ünal’ın, Kadıköy Kalamış’ta işlenen yat cinayeti nedeni ile de soruşturma geçirdikleri anlaşıldı. Susurluk hükümlüsü eski polis memuru Ziya Bandırmalıoğlu ile Şenol Arslan’ın öldürüldüğü akşam Uçar ve Ünal’ın da restoranda olduğu, soruşturmaya bakan Organize Şube’nin ikilinin de ifadesini aldığı anlaşıldı. Gökhan Uçar’ın, çifte cinayetin faillerinden Fuat Çakır’ı tanıdığı ise, odaya konulan gizli kameraya yansıyan konuşmasında anlaşıldı. Kayıtların devamında, cinayet soruşturması nedeni ile tutuklanan C. K.’nin 100 bin dolara serbest bırakılması için bir avukatın devrede olduğunu belirtiyor.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com