Türk Hava Kurumu’nun eski yöneticilerine ceza yağdı

Türk Hava Kurumu'ndaki (THK) usulsüzlük iddialarına ilişkin, kurumun eski Başkanı Osman Yıldırım ve oğlu Emre Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu, 2'si Fransız 41 kişi hakkında dava sonuçlandı.

  • ü
  • 28 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Türk Hava Kurumu eski Başkanı Osman Yıldırım ve diğer yöneticilere ceza yağdı.

Gazeteci Müyesser Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk Hava Kurumu’nun eski yöneticilerine yönelik 10 yıldır devam eden davanın sonucunda, kurumun eski başkanı Osman Yıldırım ve diğer yöneticilere çeşitli suçlardan hapis cezaları verildiğini duyurdu.

Türk Hava Kurumu’ndaki (THK) usulsüzlük iddialarına ilişkin, kurumun eski Başkanı Osman Yıldırım ve oğlu Emre Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu, 2’si Fransız 41 kişi hakkında dava sonuçlandı. Kurumun eski yöneticilerine yönelik 10 yıldır devam eden davanın sonucunda, kurumun eski başkanı Osman Yıldırım ve diğer yöneticilere çeşitli suçlardan hapis cezaları verildi. Osman Yıldırım, zimmet, rüşvet, emniyeti suistimal, Vergi Usul Kanunu’na muhalefet ve suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama gibi suçlardan toplam 67 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Vergi Denetim Kurulu müfettişlerinin hazırladığı raporlarda, Azemoğlu’nun firmasından Eurocopter firmasına kesilen sahte faturaların rüşvet paralarını gizlemek amacıyla kullanıldığı tespit edilmişti. İddianamede, THK Derneği Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın, bazı kişileri usulsüz işe aldığı ve derneğe ait paraları zimmetine geçirdiği belirtilmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Osman Yıldırım’ın oğlu Emir Yıldırım 40 yıl, AKP eski milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eski eşi ve THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban da 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme sanıklara yurtdışı çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü getirdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com