Tayyar’dan AKP’ye ‘değişim’ eleştirisi: ‘Kayırmacılık partiyi ur gibi sarmaladı’

Eski Milletvekili Şamil Tayyar, AKP'de 31 Mart hezimetinin ardından söylenenlerin kağıt üzerinde kaldığına işaret ederek, "Ayrıca partiyi ur gibi sarmalayan kayırmacılık ve keyfiyetin dozunun artarak sürdüğünü görmek ise cabası"dedi.

  • ü
  • 06 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Şamil Tayyar

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, yerel seçim üzerinden iki ay geçmesine rağmen AKP’de önemli bir değişik olmadığını belirterek, “Ayrıca partiyi ur gibi sarmalayan kayırmacılık ve keyfiyetin dozunun artarak sürdüğünü görmek ise cabası”dedi.

Tayyar, AKP’nin 31 Mart’ta yaşadığı seçim hezimete sonrasında kadrolarda değişikliğe gidilmemesini eleştirmeye devam ediyor. AKP’nin Kızılcıhamam kampında değişimin tabanda başlatılması yönündeki stratejisini eleştirmiş ve değişimin sürecin failleri eliyle yapılmasının mümkün olmadığını iddia etmişti.

Tayyar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, yerel seçimler üzerinden iki ay geçtiğini belirterek, “AK Parti’deki değişim talebine dair neredeyse herkes eteğindeki taşı döktü. Kimi açıktan kimi karnından. Cumhurbaşkanımız da ‘mesajı aldık’ dediğine göre meseleyi her yönüyle tetkik etmiştir mutlaka” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Parti tabanına umut aşılacak ve geleceğe yönelik hayaller kurduracak mesajlar verilmesine rağmen bunların kağıt üzerinde kaldığını iddia eden Tayyar,  paylaşımına şöyle devam etti: “Ayrıca partiyi ur gibi sarmalayan kayırmacılık ve keyfiyetin dozunun artarak sürdüğünü görmek ise cabası.

Seçim kaybeden başkan, aday ve bürokratlara, hısımlara, tanıdıklara, eşe, dosta, bakanlık, bakan yardımcılığı, genel müdürlük, genel sekreterlik gibi makamlar verilmesi için mekik dokuyanları gördükçe, hâlâ akıllanmayanlar kümesinin genişlediğini gözlemlemek üzüntü verici.

Hal böyle olunca bu saatten sonra yazmanın, çizmenin, konuşmanın bir anlamı yoktur.

Benim için mevzu kapanmıştır.

İnşallah yanılırım, kısa sürede toparlanırız.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com