‘Tanık’ gösterilen Murat Gezici, Ümit Özdağ’ı yalanladı: Akşener, “Adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz” dedi mi?

Meral Akşener'le görüşmesinde "Adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediği iddiasını yaydığı belirtilen kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a yalancılıkla suçladı. Gezici, "Akşener’e operasyon yapılıyor" dedi.

  • ü
  • 16 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz” diyerek Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçtirdiği iddiasına tanık gösterlen Gezici Araştırma Başkanı Murat Gezici, iddiayı gündeme getiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı yalanladı. Akşener’e operasyon yapıldığını savunan Gezici, Ümit Özdağ’ın kendi iddialarını kendisine mal etmeye çalıştığını söyledi.

Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin’e konuşan Gezici, “Geçen ay da, geçen yıl da medyada altını çizdim. Kadın 81 ili gezdi, bir torunu vardı, ailesi vardı. Memleket meselesini daha çok önemsedi. Azımsanmayacak bir oy aldı. Hâlâ da kitlesi var. Meral Akşener halen en önemli siyasi isim. Bunu defalarca söyledim. Fakat Ümit Özdağ’ın bahsettiği gibi bir süreç olmadı. Ümit Bey’le bir görüşmem oldu. 2019’da olmuştu. O görüşmede sadece şunu konuştuk: Sayın Akşener’in stratejilerinin yanlış olduğunu anlatıyordu. Zaten kendisi de strateji uzmanı olduğunu, kampanyanın yanlış olduğunu söylüyordu. Partiden de ayrılmamıştı. Duygusal manipülasyon herhalde böyle bir şey. Bunu benim söylediğimi anlatıyor. Halbuki kendisi söylüyordu. Kılıçdaroğlu’nun Alevi olduğunu ve kazanamayacağını kendisi söylüyordu. Açıkçası benim üzerimden manipülasyon yapıyor. Kendi söylediği yalanları benim üzerimden yapmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

‘MAHKEME BENİ ÇAĞIRSIN AYNISINI ANLATIRIM’

Gezici’nin Erkin’in sorlarına verdiği yanıtlar şöyle:

Meral Akşener’le böyle bir diyalog gerçekleşmedi diyorsunuz?

Yüce Türk milletini temsil eden yargı beni mahkemeye çağırdığında da bunları orada da söyleyeceğim. Ben Meral Akşener’e yapılan bir operasyon olarak görüyorum süreci. Akşener ayrılmış gibi görülse de onu rakip olarak görenlerin saldırısı olarak görüyorum. Meral Akşener önemli bir Türk siyasetçisidir. Bu saldırılarla sanki ‘Erdoğan’ı o getirdi, o seçtirdi’ algısı kurularak bir aileye zarar verilmek isteniyor.

‘ENSTİTÜSÜNDE 20 DAKİKA GÖRÜŞTÜK’

Ümit Bey 2021 Mayıs ayında sizinle görüştüğünü söyledi.

2019 ya da 2020. Kendisinin davet etmesi üzerine görüşmeye gittim. Enstitüsüne davet etmişti. O ziyaret de 20 dakika sürdü. O görüşmede annesi de vardı. Annesi de negatif konuşmalar yaptı ama ben bunlara katılmadığımı söyledim.

BU AKŞENER’E KARŞI OPERASYON

Bir iş adamı grubunun olduğu ortamda da anlattığınızı söyledi Ümit Bey.

O da doğru değil. Bu Akşener’e yapılan algı yönetimi ve operasyon.

Büyük Kulüp’te de böyle bir konuşmanız oldu mu?

Böyle bir konuşma olmadı. Genel seçimleri değerlendirme toplantısı yaptık. Akşener’le ilgili bir konuşma yapılmadı. Altını çiziyorum: Meral Akşener, Türk siyaseti için hâlâ çok önemlidir.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

NE OLMUŞTU?

YouTube’da ‘Bu Kanal’ isimli kanalda gazeteci Mine Özbek’in konuğu olan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ iddialarda bulunmuştu: “Meral Hanım aday oldu, Muharrem İnce aday oldu. Partisinden az oy aldı. Akşener’in çalışmalarını yapan bir şirket vardı. Kamuoyu araştırmacısı. Ben partiden ayrıldıktan sonra bana geldi. ‘Hocam Meral Hanım ile konuştum beni dinlemedi. Ankara’da buluştuk beni dinlenilmeyen odaya götürdü. ‘Bana nedeni sorma adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Eğer adımı verirseniz inkar ederim’ dedi.”

Bu cümleler üzerine Meral Akşener, kendisini “Erdoğan’ı seçtiren kişi” olmakla itham eden Ümit Özdağ’ı mahkemeye vereceğini söyledi: “Ümit Özdağ’ı da veriyorum. Ona da bugüne kadar çok hoşgörülü davrandım. Bir parti kurdu, bizden ayrıldı. Mümkün olduğunca dikkat ettim. Ama bugün itibarıyla onu da veriyorum ki yalanlamamıştım onun kurduğu cümleleri. Mahkemede yalanlayacağım Özdağ’ı da. Hep beraber göreceğiz. Bana iftira atan elinde belge bilgi olduğunu iddia eden herkesi mahkemeye vereceğim. ‘Getir bakalım belgeni’ diye. Herkes kaçıyor.”

Bu iddiaların ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan açıklama geldi. Özdağ, “Meral Akşener dava açma konusunda serbest. Ama bu bir hukuki mesele değil siyasi mesele. Mahkemenin bu konuda ne söyleyeceğini ben de çok merak ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hukuki hakkını kullanacaktır. Dava açılırsa ben de gerekeni mahkemede söylerim. Nasıl kamuoyu önünde söylediysem…” demiş ve eklemişti: “Olursa davet eder mahkeme. İsmini de söylerim o zaman. 2021 Mayıs ayında duydum. Partiden ayrıldığım süreçte. Duydum değil, İstanbul’da büroma geldi arkadaş ve anlattı bana. Dedi ki, ‘Korkuyorum. Adımı söylerseniz inkar ederim’ dedi. Ama daha sonra İstanbul’da muhtemelen sizin de tanıdığınız bir holding sahibinin bürosunda, holdingin sahibi, kardeşi ve birkaç siyasetçinin olduğu ortamda bana anlattığını daha geniş bir şekilde anlattı. Bunu ilk kez anlatmamış. Seçimden iki ya da üç gün sonra Büyük Kulüp’te de anlatmış. 35 kişiye.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com