Tahir Elçi Davası’nda polisler hakkında beraat kararı verildi 

Tahir Elçi cinayeti davasının 11. duruşması görüldü. Savcı, sanık polisler hakkında beraat kararı verilmesi talebini yineledi. Mahkeme, 3 sanık polis hakkında beraat kararı verdi.

  • ü
  • 12 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ölümüne dair açılan davanın 11’inci duruşmasında karar çıktı.

Savcı, sanık polisler hakkında beraat kararı verilmesi talebini yineledi. Mahkeme, 3 sanık polis hakkında beraat kararı verdi.

AVUKATLAR VE ELÇİ AİLESİ MAHKEME SALONUNU TERK ETTİ

Savcının polisler hakkında istediği beraat talebi üzerine avukatlar ve Elçi ailesi mahkeme salonunu alkışlarla terk etti. Duruşmada bir gazeteci gözaltına alınırken, CHP’li Sezgin Tanrıkulu da mahkeme salonundan çıkarıldı.

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te Sur ilçesinde basın açıklaması yaptıktan sonra katledilmesiyle ilgili davanın karar duruşması bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Davada sanık polisler F. T., S. T. ve M. S., “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 2 ila 6 yıl arasında hapisle, Uğur Yakışır ise “olası kastla ölüme sebebiyet verme” suçundan üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıyor.

SAVCI: KURŞUNUN NEREDEN GELDİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 25 Nisan’da mahkemeye sunulan mütalaada, ”Tahir Elçi’nin nereden geldiği tam olarak tespit edilemeyen bir kurşunla hayatını kaybettiği” belirtilmişti. Mütalaada, tutuksuz yargılanan sanık üç polis hakkında ayrı ayrı beraat kararı verilmesi, firari sanık Uğur Yakışır’ın ise “iki polisi öldürdüğü, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozduğu” gerekçesiyle cezalandırılması istenmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

TANRIKULU SALONDAN ÇIKARILDI, GAZETECİYE GÖZALTI

MLSA’in aktardığına göre de görüntü çeken Evrensel gazetesi muhabiri Dilan Temiz’in telefonuna polislerin el koyması üzerine duruşma salonunda gerginlik çıktı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu mahkeme başkanının talimatıyla, polis zoruyla salondan çıkarıldı. Tanrıkulu duruşmadan çıkmamak için direnirken, polis görüntü çektiği öne sürülen gazeteciyi yerde sürükleyerek duruşma salonundan uzaklaştırdı. Duruşmayı izleyen milletvekilleri mahkeme başkanına tepki gösterdi. Temiz daha sonra duruşma salonunda duruşma salonuna getirilerek, cep telefonuyla görüntü çektiği tutanağa geçirildi, telefonuna el konulma kararı verildi ve hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Temiz bu işlemin ardından serbest bırakıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com