Sinan Ateş davasında kritik talep: Apple’den telefon şifreleri istensin

Sinan Ateş davasında 2 sanığın telefon şifrelerini vermemesi nedeniyle ailenin avukatları, mahkemeden şifrelerin ABD’deki Apple’dan istenmesini talep etti.

  • ü
  • 04 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Serdar Öktem, MHP lideri Devlet Bahçeli ile

Sinan Ateş cinayeti davasının kritik sanıklarından avukat Serdar Öktem ve eski Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın telefon şifresinin Apple’den istenmesi talep edildi.

Ateş cinayeti soruşturmasında sanıklardan Tolgahan Demirbaş’ın telefonu üzerinde yapılan incelemede, silinen verilerin kurtarılması sonucu önemli bilgilere ulaşıldı. Ancak dosyanın kritik sanıklarından Serdar Öktem, geçirdiği COVID nedeniyle hafıza kaybı yaşadığını, telefon şifresini hatırlamadığını savundu. 9 ay soruşturmada görev yapan eski Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal da telefon şifresini paylaşmak istemediğini belirtti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

İki sanık duruşmada da şifreleri paylaşmak istemediklerini açıkladı. Ateş ailesinin avukatları ise mahkemeye başvurarak Öktem ve Aykal’ın telefonlarının şifrelerinin temini için ABD’deki Apple şirketine yazı yazılmasını talep etti. Öte yandan davanın dünkü 3. duruşmasında Mahkeme Başkanı Mehmet Güven, “Salonda bulunan siyasi parti temsilcilerinin tekrar duruşma düzenini bozacak olması yargılamaya siyasi müdahale olarak kabul edilecek” dedi.

PINAR GÜLTEKİN CİNAYETİNDE GELMİŞTİ

Muğla’da öldürülen Pınar Gültekin davasında telefon şifreleri ABD’den istenmişti. Yaklaşık bir buçuk yıl sonra gönderilen şifre sayesinde Gültekin’in telefonunun incelenmesi mümkün hale gelmiş, genç kızın sanık Cemal Metin Avcı’ya şantaj yaptığı iddiası çürütülmüştü.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com