Sinan Ateş cinayeti sanığı Demirbaş savcıya, görevden alınan savcıların akıbetini hatırlatmış: “Onlarla aynı safta olmayın”

Sinan Ateş cinayeti sanığı Tolga Demirbaş kendisini sorgulayan savcıya, "Onlarla aynı safta olmayın" diyerek önceki savcıların akıbetini hatırlattı.

  • ü
  • 14 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Sinan Ateş cinayeti davasında azmettirici olarak görünen eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın, bilirkişi raporunun dosyaya girmesinden sonra Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yapılan sorgusu dava dosyasına girdi. Demirbaş’ın ifadesi sırasında savcı Ayhan Ay’ı, “(görevden alınan savcılar) Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya nerede, onlarla aynı safta olmayın” diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı.

SORGUDA İKİ SAVCIYI HEDEF ALDI

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in dava dosyasına giren ve avukatlarla da paylaşılan SEGBİS sorgu görüntülerinde Demirbaş’ın, soruşturmaya Olcay Kılavuz ile Ahmet Yiğit Yıldırım’ı şüpheli olarak kaydeden, bilirkişi raporunu dosyaya kazandırdıktan sonra görevden alınan başsavcı vekili Durdu Özer ve savcı Durmuş Ali Kaya’yı hedef aldığı anlaşılıyor.

‘DURDU ÖZER NEREDE, DURMUŞ ALİ NEREDE’

Demirbaş, bu isimlerin soruşturmadan alınmasını hatırlatarak, ifadesini alan savcı Ay’a, “Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın” diyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Demirbaş, ifadesinde, “Bu olay siyasi mecraya çekilmek isteniyor. Lütfen buna alet olmayın, bu günaha ortak olmayın sayın savcım. Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın. Onların tehdit siyaseti hesaplaşmadır. Siz onlarla iş birliği içinde olmayın.”

‘SİYASETLE ALAKASI OLAN BİR SAVCI DEĞİLİM’

Savcı Ay ise Demirbaş’a şu yanıtı veriyor:

“Tavsiyelerini kendine sakla. Ben siyasetle alakası olan bir savcı değilim. İspat edilirse de istifa ederim. Yorum yapmak yerine benim söylediklerime cevap ver.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com