‘Şimşek istifa etti’ söylentisinin maliyeti 10 milyar dolar

Gazeteci Erdal Sağlam, ekonomi yönetiminin “Mehmet Şimşek gidiyor” söylentilerinin faturasını hesapladığını yazdı. Buna göre, geçen haftalardaki dedikoduların maliyeti 10 milyar dolara ulaştı.

  • ü
  • 01 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Erdal Sağlam, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa edeceğine yönelik söylentilerin ekonomiye faturasını 10 milyar dolar olarak hesaplandığını yazdı. Sağlam, 10haber’de yayımlanan “Şimşek gidiyor’ söylentilerinin faturası 10 milyar dolar” başlıklı yazısında, hesaplamayı bizzat ekonomi yönetiminin yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

‘KUR ARTIŞININ YARATTIĞI TAHRİBAT UNUTULMAMALI’

“Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa edeceğine ilişkin söylentilerin ekonomiye faturasının 10 milyar dolar olarak hesaplandığını öğrendik. Ekonomi yönetiminin yaptığı bu hesapta daha çok döviz rezervindeki kaybın yer aldığı tahmin ediliyor. Rezerv kaybına rağmen, aylık ortalamalara göre ağustostaki sepet kur artışının yüzde 3’e çıktığını, bunun yarattığı tahribatı da unutmamak gerek.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İDDİALARIN KAYNAĞI NE?

Sağlam, geçen haftalarda piyasalarda “Şimşek’in istifa ettiğine, danışmanlarla arasında huzursuzluk olduğuna” dair haberlerin “yine iktidar tarafından yayıldığına” yönelik iddialar olduğunu da yazdı:

“Mehmet Şimşek’in istifa ettiği, danışmanlarla atıştığı, huzursuz olduğu gibi peş peşe çıkan haberlerin kaynağı olarak siyasi kulislerde daha çok AKP’li bazı parti yöneticileri bürokratlar ve danışmanların parmağı olduğu konuşuluyor. Buna neden olarak da geldiğinden beri Şimşek ve yeni ekonomi politikalarına karşı olan kesimlerin varlığına dikkat çekiliyor. Bu kesimlerin içinde eski bakanların hakim oldukları medya kuruluşları ve beraber hareket ettiği bilinen bazı bürokrat ve danışmaların isimleri konuşuluyor. ”

Yazıda, iddiaların zamanlaması hakkında da şu kulis bilgileri yer aldı:

“Bu söylentilerin kulislere dökülmesinin zamanlamasını sorduğunuzda daha çok “Yıllık enflasyon rakamlarındaki düşüş önümüzdeki dönemde hızlanacak, o dönem geldiğinde Bakan Şimşek’in itibarının yükselmesi söz konusu, o nedenle bu gelişmeler yaşanmadan yıpratılmak isteniyor” amacının güdüldüğünden söz ediliyor. Kısacası yıllık enflasyonda baz etkisiyle fazla düşüş olmadan enflasyon belirlenen hedeflere yakınsamadan operasyon yapma amacının bu söylentilerin zamanlamasında önemli rol oynadığı görüşü hakim.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com