Erdoğan’ın eski danışmanı Beki, Mehmet Şimşek’i hedef alanları yazdı: Beş büyüklerden, sonradan golfçü bir müteahhidin adı çok geçiyor

Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki, Mehmet Şimşek'in istifa ettiği haberlerinin ardındaki ismi yazdı: "Duyduğuma göre, Merkez Bankası'ndan olaylı ayrılan eski Başkan Hafize Gaye Erkan'ı da yanına almış. Onu uçağında, Nebati'yi teknesinde, diğerini medyasında göreve hazırlıyor, ekonomi yönetimini kendince dizayna heves ediyormuş."

  • ü
  • 29 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Demirören Holding Başkanı Yıldırım Demirören, Limak Holding'in sahibi Nihat Özdemir ve Kalyoncu grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı ve Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili istifa haberinin AKP kaynaklı olduğunu belirterek, “‘Biz bozduk, o yaptı’ diye sevinmeyecek olanlar. Eski ekonomi yönetimi, önceki bakanlar ve siyasi ekipleri. Şimşek’in başarısına dua etmiyorlardır herhalde. Geri dönmek için aportta beklediklerine dair çok alâmetler beliriyor” diye yazdı.

Beki, yazısını şöyle sürdürdü:

“İsimleri lâzım mı?

Şimşek başarırsa başarızlıkları tescillenecek ve geri dönüş yolları kapanacak olanlardan başka kim çıkarıp yayıyor olabilir bunları?

Dolayısıyla olağan şüphelilerin başında, Hazine ve Maliye Bakanlığının yüze, göze bulaştıran eskileri geliyor.

Bir de Şimşek’in ayağına bastığı iktidar kodamanları yok mu!

İkide bir tekrarladığı ama bir yıldır hâlâ yapamadığı kamu ihale reformu meselâ. İhale yasasını değiştirirse kimlerin menfaati zarar görecek, hangi zülfüyâre dokunacak?

Veya aylık 5 milyon lira ve üstü deli paralar harcayıp hiç gelir bildirmeyen, sıfır vergi ödeyenler. Şimşek’in hedefindeler. Meclis’ten geçen vergi reformuna koyamadı ama nereden bulduklarını sormak, vergisini onlardan almak niyetinde.

Yahut az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alma vaadi…”

Verginin yüzde 62’sinin maaşla çalışanlardan alındığını vurgulayan Beki, yazısında Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildikten sonra vazgeçilen vergi oranının yüzde 5’ten yüzde 25’e çıktığına işaret etti.

Yapısal reformların yapılacak olmasından rahatsız olanların bulunduğunu da ifade eden Beki, eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın kamuoyunda beşli çete olarak bilinen isimlerden birisiyle birlikte çalışmaya dikkat çekerek, “Bu sinir harbini hangi taraf kazanır, derseniz…

Biraz yokladıktan sonra halka maalesef iyi haberim yok.

Ama Şimsek’in ayağını kaydırmak için gün sayanlara kötü bir haberim var.

Bıktırma, bunaltma taktiklerine dirençli, dayanıklı çıktı. Şimşek bir yere gitmiyor, yeterince uzun bir süre daha burada.

Beş büyüklerden, sonradan golfçü bir müteahhidin adı çok geçiyor. Duyduğuma göre, Merkez Bankasından olaylı ayrılan eski Başkan Hafize Gaye Erkan’ı da yanına almış. Onu uçağında, Nebati’yi teknesinde, diğerini medyasında göreve hazırlıyor, ekonomi yönetimini kendince dizayna heves ediyormuş.

Benden işitmiş olmasın, şayet tek umudu buysa Şimşek’in istifasını daha çok bekler gibi.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com