Rektör yasaklamıştı: Boğaziçililerden alternatif mezuniyet töreni 

Erdoğan’ın atadığı 'kayyım rektör’ Naci İnci’nin mezuniyet töreni için izin vermediği Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri yarın alternatif mezuniyet töreni düzenleyecek. İnci, üç yıldır çeşitli sebeplerle öğrencilerin mezuniyet törenini engelliyor.

  • ü
  • 02 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 21 Ağustos 2021’de Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğe atanan Naci İnci, üç yıldır çeşitli sebeplerle öğrencilerin toplu mezuniyet törenini engelliyor.

2022’deki mezuniyet törenini keyfi bir kararla iptal eden İnci, alternatif mezuniyet töreni düzenlemek isteyen öğrencilere mail atarak gözdağı vermişti: “İzinsiz eylemlere katılan mezunların mezun kartları iptal edilecek, kampüslere girişleri engellenecektir.” O yıl 126 mezunun kartı iptal edilmiş, okula girişi yasaklanmıştı. İnci, 2023’teki mezuniyet törenini de engellemişti.

‘BİR ARADA OLACAĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ’

Boğaziçi Üniversitesi için Mezunlar Girişimi (BUIM), X’ten, ‘‘Özgür ve özerk üniversite mücadelemizde bu kez mezunlar olarak bir arada olacağımız için çok mutluyuz’’ diye yazdı.

Öğrenciler, saat 17’de mühendislik fakültesinin önünde buluşacak, meydana yürüyecek ve saat 18:30’da diploma töreni düzenleyecek.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

AKADEMİSYENLERDEN DE DESTEK

Öğrencilere akademisyenlerden de destek yağıyor. Öğretim üyesi Kuban Altınel, ‘‘…Anayasa Mahkemesi’nce gayrimeşruluğu tescil edilmiş yönetim, bu kutlamayı sudan nedenlerle üç yıldır olduğu gibi yine gerçekleştirmekten kaçınıyor’’ diye yazdı.

Endüstri Mühendisliği Profesörü Tınaz Ekim Aşıcı ise, “Gelin alternatif mezuniyeti hocalar, öğrenciler ve aileler hep birlikte dolu dolu yaşayalım!” diye çağrı yaptı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com