Yasakçı Boğaziçi rektörü Prof. Naci İnci’ye ‘Turkcell’ ödülü: Yönetim kurulu üyesi oldu

Turkcell’in yeni yönetim kuruluna Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci üye olarak atandı. Turkcell'in diğer iki yeni üyesi Arda Ermut ve Prof. Dr. İdris Sarısoy oldu.

  • ü
  • 02 Mayıs 2024
  • ü
  • Ekonomi

Turkcell’in 2 Mayıs 2024’te gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısının ardından yeni yönetim kurulu belirlendi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Sir Julian Horn-Smith ile Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri Afif Demirkıran ve Hüseyin Arslan görevinden ayrıldı. Bu isimlerin yerlerine Arda Ermut Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olurken, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

Daha önce Varlık Fonu, THY ve Türk Telekom’da görev alan Arda Ermut, Turkcell yönetimine girdi. Ermut, bir dönem de Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi başkanlığı görevinde bulunmuştu.

YASAKÇI REKTÖRE ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yasakçı uygulamaları ile tanın Prof. Dr. Naci İnci, Turkcell yönetimine bağımsız üye olarak girdi. Diğer bağımsız üye ise Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. İdris Sarısoy oldu.

Turkcell’in yeni yönetim kuruluyla ilgili açıklamalarda bulunan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı, “Türkiye’nin Turkcell’i olarak 30 yıldır en yeni teknolojileri vatandaşlarımızla buluşturmanın ve ülkemiz için çalışmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı Dijitalin Yüzyılı yapma hedefimizi gerçekleştirmek için yeni yönetim kurulumuzla çalışacağız. Bu vesileyle, görev süreleri sona eren yönetim kurulu üyelerimize özverili çalışmaları ve emekleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetim kurulumuza yeni katılan üyelerimize görevlerinin hayırlar getirmesini diliyorum. Daha da güçlü bir takım olarak, üretmeye ve ülkemiz için yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Turkcell’in diğer üyeleri eski AKP Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Serdar Çetin, Melikşah Yasin, Nail Opak ve Figen Kılıç bulunuyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com