Polatlar hakim karşısında: ‘Kuru ekmeğe muhtaç kaldık’

Dilan Polat, Engin Polat çifti ile birlikte ailelerinin de kara para aklama suçlamasıyla ilk kez hakim karşısına çıktığı davanın 2'nci gününde sanık ifadeleri dinleniyor. Sanık avukatları, müvekkillerinin geçinemediğini kuru ekmeğe muhtaç kaldığını belirterek banka blokelerinin kaldırılmasını talep etti.

  • ü
  • 05 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Dilan ve Engin Polat çifti, Dilan Polat’ın ablası Sinem Sıla Doğu, Engin Polat’ın babası Sezgin Polat ve aile üyelerinin de aralarında olduğu 28 kişinin, kara para aklama soruşturmasından yargılanması 2’nci gününde. Anadolu Adliyesi 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde önceki gün ifadesi yetişmeyen sanıkların ifadesi alınmaya başladı.

Osman Çaklı’nın Gazete Duvar‘da yayınlanan haberine göre; duruşma sırasında, Dilan Polat’ın SEGBİS ile duruşmaya bağlanan eşi Engin Polat’a el salladığı görüldü.

‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üyesi olma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlamalarından sanıklar hakkında 40 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşmanın ilk gününde, sanık Dilan Polat ve Engin Polat’la birlikte diğer sanıkların işsiz olduklarını, geçinmeye çalıştıkları yönündeki ifadeleri tartışma yaratmıştı.

POLATLAR: İTHAMLAR İFTİRA

Duruşmanın ikinci gününde sanık avukatları, iddianamenin gövdesini oluşturan tanık ifadelerinden biri olan Dilan ve Engin Polat çiftinin telefonlarının hacklenmesi meselesiyle ilgili savunma yapıyor. Avukatlar, hackleme işleminin teknik olarak mümkün olamayacağı yönünde ifadeler kurarak, ithamların iftira niteliğinde olduğunu kayda geçiriyor.

‘DELİLER SOMUT DEĞİL’

Ayrıca savunmalarda delillerin soyut olduğu, somut bir veri bulunmadığı söylendi. Sanık avukatları, müvekkillerinin geçinemediğini kuru ekmeğe muhtaç kaldığını belirterek banka blokelerinin kaldırılmasını talep etti.

Dilan Polat’ın kara kutusu olarak bilinen ve geçtiğimiz haftalarda kara para aklama davasında tahliye edilen ‘Mıstık’ lakaplı Mustafa Özalp’in Ankara ekibinde yer alan Gözde Bilgiç ifade sırası kendisine geldiğinde, “Ne hakkında savunma yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Bilgiç ifadesinde şunları kaydetti: “Beni ihbar eden kişi, Dilan Polat’ın parasını akladığımızı düşündü. Beni ihbar edeni tanımıyorum. Biz Kübra’yı bankaya götürdük. Ağabeyimin borcu vardı, meblağ yüksek olduğu için bankaya gittik, bir anda polisler geldi. Emniyete götürüldük. Bizim ajansımız var. (Sosyal medya) Bahis ya da örgüt gibi iddiaları kabul etmiyorum.”

‘TEMEL HUKUKİ KAİDELERE UYULMADI’

Engin ve Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz: “Bir aile mahvedildi. Masumiyet karinesi yerle bir edildi. Müvekkilimin kaçma şüphesi mevcut değildir. Engin Polat’ın derhal tahliye edilmesi gerekiyor. Dilan Polat yönünden de banka blokeleri ve diğer adli kontrollerin kaldırılmasını talep ediyorum. Bu insanlar sigorta dahi yaptıramıyor” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘BİR İNSANIN DÖRT DUVAR ARASINA GİRMESİ NEDEN BU KADAR KOLAY?’

Horoz, “Balyoz-Ergenekon yargılamalarından sonra ilk defa, yeraltını gösteren cihazlarla arama yapıldı. Bütün bunların nihayetinde tek bir delil elde edilemedi. MASAK bu dosyaya, ön rapor, inceleme, aklama raporu gibi doçentlik tezi olacak bir rapor sunmuş. İddianamenin düzenlenmesinden sonra gelen bu rapor önümüze geldi. Savcılık makamının soruşturma sırasında bize karşı tavrı ve ayrıca kendimizi ifade edemememiz sebebiyle burada reaksiyon gösteriyoruz. Bu dosyaya 10 aydır hazırlanıyoruz. İddianamenin sayın mahkemece, iade edilmesini çok olumlu bulmuştuk. Bu iddianame ile müvekkil Dilan ve Sezgin açısından dahi, hatrıkabil bir şey ortaya koyamıyor. Temel hukuki kaideleri savcılık nasıl görmedi, dava açtı? Nasıl? Bir insanın dört duvar arasına girmesi neden bu kadar kolay? Bu insanlarla ilgili somut delil yok” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com