Pınarbaşı’nda seçim iptal edildi: MHP’li vekil hakime küfür etti

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde MHP'lilerin itirazı üzerine seçimlerin yenilenmesi kararı alındı. Karara tepki gösteren CHP'li Salıcı, MHP milletvekili Ersoy'un hakime küfür ettiği anlarını videosunu paylaştı. 

  • ü
  • 04 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, MHP’nin itirazı üzerine Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin iptaline karar verdi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, seçimin 2 Haziran 2024 Pazar günü yenilenmesini kararlaştırdı.

CHP Kayseri İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından 03.04.2024 tarihinde verilen karar ile Pınarbaşı ilçesinde, halkımızın helal oyları ile kazandığımız seçim iptal edilmiştir. Adliyeye kalabalık bir grupla gelerek, ilçe seçim kurulu başkanını darp eden, tehdit eden, hakaretler eden ve partimize iftiralar atan Milliyetçi Hareket Partisi’nin itirazı, her ne hikmetse aynı ilçe seçim kurulu başkanının vermiş olduğu karar ile iptal edilmiştir. Pınarbaşı’dan Kayseri’ye ve tüm Türkiye’ye haykırıyoruz. Hak, hukuk, adalet anlayışımızla Pınarbaşı’yı halkın helal oylarını asla yalnız bırakmayacağız. Verilen karara karşı yasal itiraz süreçlerini takip edeceğiz” açıklaması yapıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak karara tepki gösterdi. Salıcı, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un Pınarbaşı Adliyesi’nde çıkan kavgada hakime küfürler savurduğu anların görüntülerini paylaştı.

Salıcı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sansürsüz paylaşıyorum ki herkes görsün bu edepsizleri… MHP Milletvekili, hakime küfrediyor. Yıllar sonra kazandığımız Kayseri Pınarbaşı’nda seçim iptal ediliyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com