Özgür Özel: Deli Dumrul’a sesleniyorum, o vergileri alamayacaksın

Özgür Özel: Erdoğan, 'İsrail'in sıradaki hedefi biziz' dedi. Meğer Savunma Sanayine destek isteyeceklermiş. Yapılmayan alışverişten vergi almaya çalışan Deli Dumrul'a sesleniyorum; alamayacaksın, o taslaktan o vergiyi öyle ya da böyle çıkaracaksın.

  • ü
  • 15 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Amasra maden faciası ve direnen Fernas işçilerine değinerek başlayan Özel, iktidar politikalarını eleştirdi.

AKP iktidarı döneminde artan iş cinayetlerine dikkat çeken Özel, “AKP iktidarı işçiye yoksulluk, sefalet, perişanlık ama daha da acısı ölüm getirdi” dedi.

Direnen Fernas işçilerinin patronu olan AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun işçilerin emeğini sömürdüğünü kaydeden Özel,  “Fernas’ın patronu hak yiyor ve bunu Erdoğan’a dayandırıyor. O işçilerin başına bir şey gelirse sorumlusu bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.

‘MEĞER SAVUNMA SANAYİNE DESTEK İSTEYECEKLERMİŞ’

Özgür Özel’in bir diğer gündem maddesi vergilerdi: Daha 3 hafta önce Bakan Şimşek işlerin iyiye gittiğini, yeni vergi alınmayacağını duyurmuştu. Daha haberi yapan gazetelerin mürekkebi kurumadan durum değişti. TBMM açılışında Erdoğan, ‘İsrail’in sıradaki hedefi biziz’ dedi. Buna hiç birimiz bir anlam veremedik. Meğer Savunma Sanayine destek isteyeceklermiş. Akla gelebilecek her şeyden para alacaklar. Niye? İsrail saldıracak, tehlike büyük, pamuk eller cebe. Meğer hepsi bu paraları almak içinmiş.

22 yıl önce tam tersini savunup geldiler. İktidarlarının ilk yıllarında söz vermişlerdi. 21 yıl sonra kredi kartlarının yarısından yepyeni bir vergi alıyorlar. Vergi, para kazanandan alınır; kredi kartında banka mı kazanıyor, vatandaş mı? Ülkenin en büyük karları yapan bankalarına değil, alışveriş yapma ihtimali olan vatandaşa çöküyor. Yapılmayan alışverişten vergi almaya çalışan Deli Dumrul’a sesleniyorum; alamayacaksın, o taslaktan öyle ya da böyle çıkaracaksın.

GEBZE’DEKİ HAYVAN KATLİAMI

Gebze’de AKP’li belediyeye ait hayvan barınağında yaşanan katliama değinen Özel, “Gebze’de, Ümraniye’de canlarımızı öldürdüler hepimizi mahvettiler. Biz bu katliam yasasını uygulamadık, uygulamayacağız, asla da uygulatmayacağız” dedi. Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) çağrı yapan Özel, bu yasanın bir an önce iptal edilmesini talep etti.

Ekonomi yönetimine yönelik eleştirilerde bulunan Özel, limiti 100 bin liranın üzerinde oaln kredi kartlarından alınacağı iddia edilen 750 liralık savuna sanayii payına tepki gösterdi. “Vergi kazanandan alınır” diyen Özel, “Kredi kartını veren banka mı kazanıyor alan vatandaş mı kazanıyor?” diye sordu. Özel, iktidarın kredi kartından kendini döndürmeye muhtaç vatandaşın gırtlağına çöktüğünü söyledi.

NUMAN KURTULMUŞ’A TEPKİ

Konuşmasının son bölümünde Anayasa’nın ilk 4 maddesine yönelik tartışmalara değinen Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un, “Kendimizden ve ne yapmak istediğimizden eminiz” sözlerine tepki gösterdi. Özel, “Anayasa’nın ilk dört maddesini tartışmaya açmak tarafsız Meclis Başkanının işi değilse bu çoğul laf kimin?” diye sordu.

Özel, partisinin “Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışmaya açılamaz” olduğuna yönelik görüşünü de tekrarladı.

BAHÇELİ’YE YANIT

Özgür Özel’in Bahçeli ile ilgili açıklamaları ise şöyle oldu: Bahçeli yine uzun bir süreyi bana ayırmış. ‘Normalleşme çığırtkanları’ diye başlamış, ‘uzattığım el iyi niyetlidir’ demiş. Normalleşme millette karşılık buldu, CHP’nin siyaset alanını açtı. DEM’e, düne kadar kapatılsın, hazine yardımına el konsun dediği partiye uzattığı el için iyi niyetli, hesapsız kitapsız diyor. Devlet Bey iyisini yapıyorsunuz, el uzatmak iyidir, barışmak savaşmaktan iyidir. Dün bana yaptıklarını sana yapmıyorum, seni eleştirmiyorum. Milletin seçilmiş temsilcisine uzatılan el millete uzatılan eldir.

‘Bu sürecin kendisine dair CHP ne diyecek?’ CHP ne derse kendi söyleyecek. TV’lerde hesapla kitapla konuşanların, oratlığı gerenlerin değil, Genel Başkanı sözcülerinin milletvekillerinin ağzıyla konuşacak. Bu parti demokratik bir açılım yapmak için DEM’den de icazet beklemeyecek.

Gelecek hafta Diyarbakır’da, Batman’da Hakkari’de Van’da olacağız. Eller birbiriniz duysun, kulaklar birbirine yine kulak versin diye, analarımızın göz yaşı dursun diye, artık daha fazla şehit gelmesin diye, tüm vatandaşlar anayasadaki gibi fiilen de özgür olsun, özgür ve eşit hissetsin diye üzerimize düşen ne varsa cesaretle yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Ne Devlet Bey’in bizi hapsettiği yerde, ne Tuncer Bakırhan’ın işaret ettiği istikametteyiz.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Biz siyasetin kısır tartışmalardan uzaklaşmasını, halkın gerçek sorunlarının konuşulmasını istiyoruz. Bunun için artık sözün konuşulmasını, sıkılı yumrukların açılmasını istiyoruz.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com