Özgür Özel: Kıyma 50, pirzola 70, 1 litre rakı 140 lira olacak

Özgür Özel, CHP iktidara geldiğinde maaşlardan değil masraflardan bir sıfır atacaklarını söyledi: Maaş bugünkü maaş gibi olsun. Masraflardan bir sıfır atın. Yani ulaşım 500 lira değil 50 lira, dana kıyma 55 lira, kuzu pirzola 70, 1 litre rakı 140 lira olacak. Hesap böyle.

  • ü
  • 17 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’de Marmara Adalar Belediyesi’ni ziyaret etti. Kendisini karşılayan yurttaşlara seslenen Özgür Özel, “Ben AK Parti ve MHP’ye geçmişte oy veren kimseye bir şey demem. Hepsi Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu vatandaşları, bu adanın çok kıymetli sakinleridir. Ama 31 Mart’ta oy vereniyle, vermeyeniyle herkese teşekkür ederiz. Ama artık mafyanın düzeni bitti ve halkın düzeni geldi. Halka hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘SIFIRLARI MAAŞLARDAN DEĞİL, MASRAFLARDAN ATACAĞIZ’

“10 yıl sonra şöyle hesap edin” diyen Özel, şunları anlattı: “Maaş bugünkü maaş gibi olsun. Masraflardan bir sıfır atın. Yani ulaşım 500 lira değil 50 lira. Dana kıyma 55 lira. Kuzu pirzola 70 lira. Bir litre rakı 140 lira. Hesap böyle. Şimdi, diyeceğimiz şu, eğer bir ülkede alım gücü 10 kat artarsa, Avrupa’da bugün sana 550 lira olan maliyet ona 55 lira.

Ya da fiyatlar değişmedi. Fiyatlardan sıfır atmadım. Evet dana kıyma yine 550 lira, 600 lira ama en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira değil 125 bin lira. Düşünebiliyor musunuz? AK Parti geldiğinde 1,5 asgari ücretti, hiç ellemese 26 bin lira olacaktı. Şimdi 12 bin 500 lira değil mi? 26 bin liraya razıyız ama Almanya’daki emekli, Fransa’daki emekli, Hollanda’daki emekli senden 10 kat daha fazla alım gücünde. Ya etiketten bir sıfır at öyle bak ya da maaşın 10 kat fazla olduğunu düşün. Böyle bir dönemin gelmesi hiç uzak değil. Bunu Yunanistan başarıyor da bırakın onu daha Macaristan başarıyor da o bile girdi, 10 binlerdeydi, 25 binlerdeydi, 30 olmuş, gidiyor oraya doğru. O yüzden biz de başaracağız.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘GELECEK SEÇİMLERDE BİR CHP’LİYİ CUMHURBAŞKANI SEÇECEĞİZ’

Özel, gelecek genel seçimler için şu mesajı verdi: “O yüzden nasıl 31 Mart’ta Marmara Adası kendi kaderi ve geleceğine el koydu, döndü Aydın Dinçer’i belediye başkanı yaptı ve akışı değiştirdi. Gelecek genel seçimlerde Tayyip Erdoğan’ın yerine bir CHP’liyi cumhurbaşkanı seçeceğiz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com