Özgür Özel: Eskiden ‘su uyur Hulusi Akar’ diyorlardı, artık akamıyor

CHP lideri Özgür Özel, kendisine dava açan Hulusi Akar için, "Eskiden su uyur Hulusi Akar diyorlardı. Artık akamıyor, girdiğin kabın şeklini alamıyorsun. Yavaş yavaş tarihin en kötü yerinde yerini muhafaza edeceksin. Kimse bulunduğu makama güvenip kabadayılık taslamaya çalışmasın" dedi.

  • ü
  • 14 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “15 Temmuz başarılı olsaydı başa geçecekti” dediği için kendisine 100 bin TL’lik tazminat davası açan AKP Milletvekili Hulusi Akar’a yeni açıklamasıyla yüklendi. Akar’ın “eskisi gibi akamadığını” söyleyen Özel, “Günün birinde silah arkadaşlarının gözünün içine bakarak vicdan muhasebesi yapacaksın” dedi.

İsrail askerlerinin saldırısı sonucu işgal altındaki Batı Şeria’da katledilen ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenaze törenine katılmak için Aydın’ın Didim ilçesinde konuşan Özel, şunları söyledi: “Şaşırmadım. Hulusi Akar’ın arkadaşlarının bedduasını aldığını, hakkını helal etmeden öldüklerini söyledim. Hulusi Akar arkasında kimseyi bulamadı. O gün 500 bin lira açıp bugün 100 bin açıyorsa zevahiri kurtarmaya çalışıyor. Çıkalım hesaplaşalım. Benim arkamda benim söylediğim sözleri bilen, onu tanıyan silah arkadaşları var ve hepsi benim şahidim olmak için mahkemeye dilekçe verdi. Eskiden ‘Su uyur Hulusi Akar diyorlardı. Artık akamıyorsun, girdiğin kabın şeklini alamıyorsun. Yavaş yavaş tarihin en kötü yerinde yerini muhafaza edeceksin. Kimse bulunduğu makama güvenip kabadayılık taslamaya çalışmasın.”

ERDOĞAN’A ‘ÖZÜR’ YANITI: ‘VERA’DAN ÖZÜR DİLEYİN’

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine verdiği ‘özür dileme’ cevabına yanıt verdi.

Erdoğan’ın Gezi direnişiyle ilgili “Çıkıp özür dilemesi gerekenler, polise saldıranlar, esnafın camını indirenlerdir. Özür dilemesi gerekenler Türk ekonomisine milyarlarca dolarlık zarar çıkaranlardır” sözlerine yanıt veren Özgür Özel, Gezi davası kapsamında aldığı mahkumiyet nedeniyle cezaevinde tutulan Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’yı hatırlatarak şöyle konuştu: “Gezi’de birinden özür dilenecekse, Vera okula babasız başladı. Vera’dan özür dileyin. Ben kavga etmem, vatandaşın derdiyle dertlenirim. Bir kavgam varsa vatandaşın yoksulluk, işsizlik kavgasıdır.”

‘GELECEK SENE KASIM AYI SON TARİHTİR’

Kasım 2025 tarihi için erken seçim çağrısını da tekrarlayan Özel, “Nasıl 31 Mart’ta millet doğruyu gördüyse ve verdiği karardan memnunsa gelecek sene kasım ayı son tarihtir. Tayyip Bey gelsin vatandaşı rahatlatsın. En büyük hakem karar versin. Biz yeterince küfür ve hakaret duyduk. Bunlara cevap vermediğimiz için de milletimizin teveccühünü gördük bundan sonra da böyle olacak” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Eski Genelkurmay Başkanı, eski Milli Savunma Bakanı ve halen AKP Vekili olan Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e dava açtı.

Akar, “Eğitimin amacı bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı bir Allah korkusu iki kuldan utanmak” sözlerine gelen CHP Lideri Özgür Özel’in tepkisinin ağır hakaret ve iftira mahiyetinde olduğunu iddia etti. Akar, Özel’in 100 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedilmesi istendi.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP Lideri Özel, Akar’ın eğitimin amacı hakkındaki görüşlerine şöyle tepki göstermişti:

“Hulusi Akar’ı da bakınca kazı kazan var ya kazı kazan. Biz Hulusi Akar’ı kazı kazan gibi kazıdık. Altından bir siyasal İslamcı çıktı başka bir şey çıkmadı. Hulusi Akar ta ilk göreve geldiği ilk mezun olduğu günlerden son güne kadar bir siyasal İslamcıdır. Arkadaşlarının deyimiyle su akar Hulusi akar.

Ve en sonunda darbe başarılı olsa başa geçecek kişi başarısız olunca yine bir göreve geldi. Bu da Türkiye’nin talihsizliğidir. Onun için söyleyecek bir başka sözüm yok benim. Ben ona diyeceklerimizi yüzüne meclis genel kurulunda söyledim zaten.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com