Özel’den fındık üreticisine: Bu fiyattan vermeyeceğiz, oyuna gelmeyin

Partisinin Giresun'daki fındık mitinginde konuşan CHP lideri Özel, TMO'nun açıkladığı 130 liralık fındık alım fiyatına karşılık, üreticinin üretim maliyetinin 140 lira olduğuna dikkat çekti. Çiftçiye ellerindeki ürünü satmaması için çağrı yapan Özel, "Fiyat oyununa gelmeyin. Elinizdekini bedavaya vermeyin" dedi.

  • ü
  • 02 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

CHP lideri Özgür Özel Giresun'da fındık bahçesinde

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun’da fındık mitinginde konuştu. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alım fiyatını miting öncesi açıkladığını anımsatan Özel, “160 liranın altında bir fiyat kabul edilecek bir fiyat değildi ama utanmadan 130 liralık bir fiyat açıkladılar. Yazıklar olsun onlara” dedi.

‘ELİNİZDEKİNİ BEDAVAYA VERMEYİN’

Üreticiye ellerindeki ürünü satmama çağrısı yapan Özel, “Fiyat oyununa, rekolte oyununa gelmeyin. Sabredin. Elinizdekini bedavaya vermeyin” ifadelerini kullandı. Üreteni ezen, tüketiciyi soyan bir iktidar mantığı olduğunu söyleyen Özel, fındık alım fiyatını kabul etmeyeceklerini kaydetti. Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘MALİYET 140, VERDİKLERİ FİYAT 130 TL’

“Bu sabaha kadar beklediler. Biz buraya geldik diye fındık fiyatlarını açıkladılar, mitingi boşa düşürmek için bugün açıkladılar. Önce sevindim iyi bir fiyat verdiklerini düşünerek, sonra fiyatın 130 TL olduğunu duydum. Bugün birçok ilin geçim kaynağı olan fındık fiyatına 118 -120 lira maliyet biçtiler. Üreticinin kendisi maliyetin 140 TL olduğunu söyledi. Bu kabul edilecek bir fiyat değildi. Birileri utanmadan, sıkılmadan erinmeden 130 TL fiyat açıkladılar.

’20 YILDA 500 BİN ÇİFTÇİ KAYBOLDU’

20 yılda nüfus 20 milyon arttı ama 500 bin çiftçi kayboldu. Büyükşehirlere gittiler. Onlar gittiği için Hollanda’nın yüzölçümü kadar olan bir alan ekilmiyor dikilmiyor.

Bu fiyattan fındık yok dersek bu fiyat biraz daha yukarıya gidecek. Fiyat oyununa, rekolte oyununa gelmeyin. Sabredin. Elinizdekini bedavaya vermeyin.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ERDOĞAN’A HODRİ MEYDAN: GEL BURADA MİTİNG YAP

Dünya’daki fındık üretiminin yüzde 70’i burada. Yani dünyadaki 130 milyar dolarlık piyasanın 100 milyar dolarlık kısmı burada üretiliyor. Siz ne alıyorsunuz? 2 milyar dolar… Yani bütün gün sen çalışıyorsun parayı dünya devi şirketler kazanıyor. Bu düzen değişmelidir.

Erdoğan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum; hodri meydan eğer verdiğin 130 liraya güveniyorsan, ‘Giresunlu bununla geçinir’ diyorsan haftaya gel burada benim bulunduğum yerde miting yap.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com