Alman çiftçiler Berlin’i kilitledi: Binlerce traktör Brandenburg Kapısı’na dayandı

Almanya'da çiftçiler, Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Partiden (FDP) oluşan koalisyon hükümetinin, tarım sektöründeki sübvansiyonları kaldırma planına karşı başkent Berlin’de gösteri düzenledi.

  • ü
  • 15 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

FOTOĞRAF: JOHN MACDOUGALL / AFP

Alman çiftçiler, hükümetinin, tarımsal dizel sübvansiyonunun kaldırılması ve araç vergisi muafiyetini sonlandırma planını protesto etti.

Almanya’da çiftçiler, Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Partiden (FDP) oluşan koalisyon hükümetinin, tarım sektöründeki sübvansiyonları kaldırma planına karşı başkent Berlin’de gösteri düzenledi.

Hafta boyunca ülkenin çeşitli şehirlerinde traktör konvoyları ve mitinglerle hükümetin tarım politikasını protesto eden çiftçilerin son eylemi başkentte gerçekleşti.

FOTOĞRAF: John MACDOUGALL / AFP

Berlin’e traktörleriyle gelen yaklaşık 10 bin çiftçi, traktör ve tırlarla Brandenburg Kapısı önünde toplanarak, başkentte trafiği felce uğrattı.

Fotoğraf: John MACDOUGALL / AFP

Alman bayrakları ve “Çiftçiler Olmadan Gelecek Olmaz” yazan pankartlar taşıyan çiftçiler hükümet aleyhine sloganlar attı.
Alman hükümetinin, tarımsal dizel sübvansiyonunun kaldırılması ve araç vergisi muafiyetini sonlandırma planını protesto eden çiftçiler, traktörleriyle Almanya’nın birçok kentinde son bir haftadır protesto eylemleri gerçekleştirdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com