Özel: Erdoğan, öğretmenlerin diplomalarını çalacak

CHP lideri Özel, Erdoğan'ın Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifiyle öğretmenlerin diplomalarını çalmaya hazırlandığına dikkat çekti: Mezun edip atamadığı öğretmenleri şeytani bir projeyle 'kusuru olan öğretmenlere dönüştürecek' ve diplomalarını çalacak.

  • ü
  • 05 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eğitim sendikalarının temsilcileriyle CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Eğitimin sorunlarının ele alındığı toplantıya 35 eğitim sendikası davet edildi.

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’ni eleştiren Özel,  “Erdoğan mezun edip atamadığı öğretmenleri şeytani bir proje ile kusuru olan öğretmenlere dönüştürecek ve diplomalarını çalacak. Bu Cumhuriyet tarihinde 1 milyon gence kurmuş olduğu en büyük kumpastır. Bu yankesiciliktir, diploma hırsızlığıdır ve devlet tarafından kazanılmış hakkın elden alınmasıdır” dedi. Özel, kanun teklifiyle ilgili şunları kaydetti:

‘SUÇU ÖĞRETMENLERE ATIYOR’

“Birden Meclis’in gündemine getirildi. Dayatmacı bir anlayışla yeterince tartışılmadan geçirilmeye çalışıldı. Meclis’ten, STK’lardan ve halktan gelen tepkilerin ardından görüşmeler ekim ayına bırakıldı. Bunu önemli bir başarı olarak görüyoruz. Bizlere ve sizlere düşen bu teklifi Milli Eğitim Bakanı’nın şahsi ihtiraslarına kurban etmemeliyiz. İktidar partisi atanmayan öğretmenlere ‘atanamayan öğretmenler’ diyor. Burada suçu öğretmenlere yıkıyor. Erdoğan mezun edip atamadığı öğretmenleri şeytani bir proje ile eğer bu yasa geçerse  ‘kusuru olan 1 milyon öğretmene dönüştürecek’ ve diplomalarını çalacak.

‘2 YIL EĞİTİME TABİ TUTUP SONRA ATAYACAĞIM’ DİYOR

Diyor ki, ‘evet siz eğitim fakültelerine girdiniz, önce lisede çalıştınız, sınava girdiniz kazandınız, diploma verdik, öğretmen ünvanı aldınız, bu yasa çıkınca hepinizi ben ‘öğretmen adayı’ statüsü vereceğim ve içinizden bazılarını alıp onları Milli Eğitim Akademisi’nde 2 yıl eğitime tabi tutup ondan sonra atayacağım. Ne kadar emekli olursa o kadar atayacağım’ diyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘KAZANILMIŞ HAKKIN ELDEN ALINMASIDIR’

Eğitim fakültelerini kapatsak, formasyon almayla öğretmenliğe geçişleri durdursak, bu hesabı uygulasak 1 milyon atanmayan öğretmenin hepsinin bu imkana kavuşması için 48 yıla ihtiyaç var. Bu Cumhuriyet tarihinde 1 milyon gence kurmuş olduğu en büyük kumpastır. Bu yankesiciliktir, diploma hırsızlığıdır ve devlet tarafından kazanılmış hakkın elden alınmasıdır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com