Odasını cephaneliğe çeviren İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur’a soruşturma

İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur'un ruhsatlı silahlarını makamının dinlenme odasında sergilemesi üzerine inceleme ve soruşturma başlatıldı. Tabur'un Adalet Komisyonu Başkanlığı görevini de son verildi.

  • ü
  • 30 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur’un ruhsatlı silahlarını makamının dinlenme odasında sergilemesi üzerine inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nca (HSK), İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur hakkında kamuoyuna yansıyan silahlı görüntüler ve iddialarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tabur’un komisyon başkanlığı yetkisi de sonlandırıldı.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hakim ve Cumhuriyet savcılarının yargı etiği ilkeleri çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde uygunsuz davranışlardan kaçınmak zorunda olduğunu belirtti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Tunç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız Yargı Etiği ilkeleri çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde uygunsuz davranışlardan kaçınmak zorundadırlar.

Bu kapsamda, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Ayrıca ilgilinin, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisi sonlandırılmıştır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com