Murat Yetkin: Devlet Bahçeli’nin Polis Özel Harekât başkanına el öptürmesi bir güç gösterisidir

Gazeteci Murat Yetin, Bahçeli'nin Polis Özel Harekat başkanına el öptürmesinin bir güç göstergesi olduğunu belirterek, "Ankara’nın siyaset koridorlarında, özellikle de Cumhur İttifakı bünyesinde -biz siyaset gazetecilerinin de henüz tam olarak çözemediği- bir hareketliliğin yaşandığıdır" dedi.

  • ü
  • 16 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Ziyaret sırasında Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz, Bahçeli'nin elini öptü.

Gazeteci Murat Yetkin, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Polis Özel Harekat başkanına el öptürmesinin bir güç göstergesi olduğunu belirterek, “Bir siyaset kurdu olan Erdoğan bunu okuyamayacak, gözden kaçıracak bir siyasetçi değil.Geriye kalan ihtimal, Ankara’nın siyaset koridorlarında, özellikle de Cumhur İttifakı bünyesinde -biz siyaset gazetecilerinin de henüz tam olarak çözemediği- bir hareketliliğin yaşandığıdır.” dedi.

Yetkin, kendisine ait internet sitesinde “Devlet devlet içinde, kimin bağlılığı hangisine?” başlıklı yazısında Bahçeli’nin Özel Harekat Başkanına el öptürmesini değerlendirdi.

“Devlet Bahçeli’nin elini öperek saygı ve bağlılık göstermesi birkaç gelişmeyle eşzamanlı gündeme geldi” diyen Yetkin, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Birincisi, MHP’nin Cumhur İttifakındaki gücünü ve Bahçeli’nin de Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerindeki etkisini Sinan Ateş cinayeti dosyasında göstermiş olmasıdır. Sadece Sinan Ateş dosyası da değil. Önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu işle bağlantı iddialarının da ortaya atıldığı Ayhan Bora Kaplan çetesi operasyonunu yürüten polisler, kendilerini soruşturma karşısında bulmuşlardır.

İkincisi, Erdoğan’ın önceki Dışişleri Bakanı ve Başbakanlarından, şimdi Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, daha birkaç gün önce T24’te Murat Sabuncu’yla söyleşisinde Erdoğan’ı “şahsî” tehlikelere karşı uyarmış, “devlet içinde kendisini devletten güçlü zanneden” yapılardan söz etmiştir.

Üçüncüsü, yine T24’te Cansu Çamlıbel’e konuşan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Sinan Ateş tartışmalarında dönüm noktası olarak algılanan Bahçeli’nin dosya tutan eli fotoğrafındaki dosyanın “AKP’nin karanlık diye nitelendirilen ilişkileriyle” ilgili olup “AKP’li eski bir bakan” tarafından Bahçeli’ye verildiğini öne sürmüştür.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘CUMHUR İTTİFAKI’NDA BİR HAREKETLİLİK VAR’

Tesadüflerin fazla olduğunu ifade eden Yetkin, “İddialarını, tıpkı bizlerin 15 Temmuz’u hâlâ sorgulamamız gibi “FETÖ manipülasyonu” diye yaftalayıp bastırmaya çalışmak kolay. Sahiplikleri kamu ihaleleriyle beslenen medya hakimiyeti de buna zemin veriyor. Bu tesadüflerin üst üste geldiği bir sırada Devlet Bahçeli’nin Polis Özel Harekât başkanına el öptürmesi bir güç gösterisidir. Bir siyaset kurdu olan Erdoğan bunu okuyamayacak, gözden kaçıracak bir siyasetçi değil. Geriye kalan ihtimal, Ankara’nın siyaset koridorlarında, özellikle de Cumhur İttifakı bünyesinde -biz siyaset gazetecilerinin de henüz tam olarak çözemediği- bir hareketliliğin yaşandığıdır.”

“PÖH Başkanı Karadeniz’in bir siyasi parti başkanının elini öpmesinin devlet içinde bir el-etek öpme döneminin başlatmasından da endişe ederim” ifadesini kullanan Yetkin, yazısına şu ifadelerle son verdi:

“Erdoğan bu konuda hep sadece aile büyükleri ve öğretmen ölçütünü söylemiş bir siyasetçi. Ama bürokraside göze girip taltif edilme için el-etek öpme furyası başlar, bu da övgü açlığı içindeki yöneticilerin hoşuna giderse, bu zaten çürüme emareleri gösteren devlet işleyişindeki disiplini daha da dağıtır, sızma ve istismarlara daha açık hale getirir. Kimin iktidar kimin otorite sahibi olduğu birbirinin içine geçerse yeni 15 Temmuzlar dahil her kötülüğe bir kapı daha açılır.

İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tabloya ses çıkarmazlarsa, acısını yine halkın çekmesinden korkarım.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com