MSB’den harp okulları açıklaması: Tahkikat iddiaları doğru değildir

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldığı iddiaları Milli Savunma Bakanlığı tarafından yalanlandı.

  • ü
  • 02 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Kara Harp Okulu’ndan yeni mezun olan teğmenler, Mustafa Kemal Atatürk için kılıç çekip yemin etmişti. İktidara yakın çevreler söz konusu görüntüler üzerinden genç teğmenlere ‘darbeci’ imasında bulundu.

12punto yazarı Müyesser Yıldız’ın haberine göre, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı ise bu iddiayı yalanladı. MSB’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NE OLMUŞTU?

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra mezun teğmenler kılıç çekip yemin ederek, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye slogan atmışlardı. Sosyal medyada AKP çevrelerince rahatsızlık uyandıran bu görüntüler MHO ve diğer çevrelerce desteklenmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com