Mehlika Sultan’ın KHK’lı görme engelli babasının cezaevindeki ‘görevi’ bitti, tahliye oldu

Mustafa Seçkin'in serbest bırakılmasıyla ilgili haberini kızı İrem Seçkin, "Tahliyeee. Babam tahliye oldu." ifadeleriyle duyurdu.

  • ü
  • 12 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Öğretmen Mustafa Seçkin.

Görme kaybı yüzde 90’a çıkan ‘makula distrofisi’ hastası KHK’lı öğretmen Mustafa Seçkin tahliye edildi. Seçkin’e gözaltında, bir öğretmen arkadaşının 16 yaşında intihar eden oğlu Bahadır’ın mezarı başında okuduğu duayı sosyal medyada neden paylaştığı da sorulmuştu.

Mustafa Seçkin’in serbest bırakılmasıyla ilgili haberini kızı İrem Seçkin, “Tahliyeee. Babam tahliye oldu.” ifadeleriyle duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Seçkin’in 7 yaşındaki Mehlika Sultan, Elazığ Cezaevi’nde tutulan yüzde 90 görme engelli babasını görmek için annesiyle yollara düşmıştı. Mehlika, açık görüşte sarıldığı babasından ayrılırken “Bizimle gel, artık burada çalışma” demişti. Babası ise kızına, “Buradaki abilerin, ablaların bir öğretmenleri yok, ben de gidersem öğretmensiz kalırlar. Yazık değil mi onlara…” demişti.

NE OLMUŞTU?

Çocuklarını kapatılan Anafen okullarına gönderdiği için 1 yıl 3 ay hapis cezası verilen ve cezaevindeyken gözündeki görme kaybı yüzde 90’a çıkan tarih öğretmeni Mustafa Seçkin’in, İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın duyurduğu KHK’lılara yönelik operasyonda ikinci kez tutuklandığı ortaya çıkmıştı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Azerbaycan Devlet Üniversitesi’nde Tarih öğretmenliği okuyan Seçkin, Türkiye’de dershanelerde çalıştı. 2018’de hakkında soruşturma başlatılan Seçkin, Ekim 2018’de tutuklandı. 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Seçkin’e kapatılan dershanelerde çalıştığı, çocuklarını kapatılan ANAFEN kolejine gönderdiği için 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com