Mavi Marmara’da hayatını kaybeden Cengiz Akyüz’ün kızları da gözaltına alınmış

İstanbul'da İsrail ile ticarete son verilmesi için eylem yaparken gözaltına alınanlar arasında Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün kızlarının da olduğu öne sürüldü.

  • ü
  • 07 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün iki kızı da gözaltına alındı.

Taksim’de İsrail ile ticaretin durdurulması için eylem yaparken gözaltına alınanlar arasında Mavi Marmara gemisinde Gazze’ye giderken İsrail askerleri tarafından öldürülen Cengiz Akyüz’ün kızları Beyza ve Erva Akyüz’ün de olduğu öne sürüldü.

Taksim’de İsrail ile ticaret protesto eden gruba polis önce şiddet uygulamış ve ardından ters kelepçe ile gözaltına almıştı.  Elleri kelepçelenen kişilere polisin şiddet uyguladığı görüntülere kamuoyuna yansımıştı. Görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından AKP’ye yakın hesaplar devreye girdi. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gözaltına alınan kişilerin devlet büyüklerine hakaret ettikleri iddia etti. Kamuoyu baskısının artmasının ardından şiddet uygulayan iki polis memuru hakkında işlem yapıldığı açıklandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Polisin şiddet kullanarak gözaltına aldığı kadınlar arasında Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Cengiz Akyüz’ün iki kızının da olduğu ortaya çıktı.

2010 yılından Mersin’den Gazze’ye yola çıkan gemiye İsrail askerlerinin ateş etmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com