AKP’den polis şiddetine onay: Keşke başka yönteme başvursaydı

AKP'li Mehmet Metiner, Taksim'de İsrail ile ticareti protesto eden gençlerin kandırıldığını ve başkaları tarafından kullanıldığını iddia etti. Metiner, polis şiddetini eleştirmek yerine "Yerlerde sürüklemek ve ters kelepçe yerine başka yönteme başvursaydı" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 06 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Fotoğraf: Fatoş Erdoğan/X

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Taksim’de Filistin ile ticarette karşı gösteri yapan başörtülü grubun polis tarafından şiddet kullanarak gözaltına alınması onaylayarak, “Yerlerde sürüklemek ve ters kelepçe yerine pekala başka yöntemlere başvursaydı diyorum”dedi.

Metiner, gösteri yapan gençleri kimin değerlenine su taşıdıklarını bilmediklerini iddia ederek, “Eminim ki o gençler de kimin tarafından kullanıldıklarını bilmeden Erdoğan düşmanlığına savrulmuş bulunuyorlar. Yüzlerindeki samimiyeti görünce üzüldüm” ifadesini kullandı.

Metiner, Taksim’de ters kelepçe ile gözaltınan alınan gençlerin birileri tarafından kullandığını iddia etti. Metiner, polis şiddetin eleştirmek yerine onaylaması ise dikkat çekti.

Metiner’in sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Taksim’deki protestoyla ilgili paylaşımımı sildim. Çünkü Reis’imizi İsrail işbirlikçisi diye suçlayacak kadar haddini aşanlarla işim olmaz benim.

O gençler o söylemleriyle kimin değirmenine su taşıdıklarını bilmiyorlar besbelli. Erdoğan düşmanlığının asıl ABD/İsrail mahreçli olduklarını bildiklerinde iş işten geçmiş olacak.

Biz de gençken kandırıldık birileri tarafından. Samimiydik çünkü. Eminim ki o gençler de kimin tarafından kullanıldıklarını bilmeden Erdoğan düşmanlığına savrulmuş bulunuyorlar. Yüzlerindeki samimiyeti görünce üzüldüm.

Keşke polisimiz süreç yönetiminde çok daha özenli davransaydı diyorum her şeye rağmen. Yerlerde sürüklemek ve ters kelepçe yerine pekala başka yöntemlere başvursaydı diyorum.

Sonuçta o gençler kandırılmış bile olsalar bizim evlatlarımız ve öyle olduğuna inandıkları için bağırıyorlar. Bize onları da sevgiyle ve şefkatle kucaklayıp ikna etmek düşer. Başka türlü yöntemler onları daha da militanlaştırır. O birilerinin istediği de tam bu işte!

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com