Kurtulmuş, Ahmet Şık’ı suçladı, Özalan’ı görmezden geldi: Bir milletvekili kötü üslupla parlamentoyu tahrik etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Partili Meclis İdare Amiri Alpay Özalan'ın TİP'li Ahmet Şık'a saldırması sonrası yaşanan kavgaya ilişkin konuştu. "Meclis'e yakışmadı" diyen Kurtulmuş, Ahmet Şık'ı suçlayarak "Bir milletvekilinin kötü ve kirli bir dille hakaret etmesi kabul edilemez" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 29 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Alpay Özalan, Ahmet Şık'a saldırdı. (FOTOĞRAF: ADEM ALTAN / AFP)

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın AKP Milletvekili Alpay Özalan tarafından yumruklandığı ve kan dökülmesine neden olan Can Atalay oturumu için, Şık’ı eleştirdi. Kurtulmuş, “Bir milletvekili kalkıp tamamiyle provoke ederek kötü bir üslupla, çok yıkıcı ve kırıcı bir dille parlamentoyu tahrik etti. O görüntülerin hiçbiri kabul edilemez. Bu Türkiyeye, TBMM’ye yakışmadı. Hele hele bir gün evvel ki ortak duruşa hiç yakışmadı” dedi.

Kurtulmuş, Habertürk’te katıldığı yayında, AYM’nin iki hak ihlali kararına da uymayan Yargıtay yazısının TBMM’de okunarak Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin de şöyle konuştu: “Mahkemenin kararı bize Yargıtay tarafından gelmiş olmasına rağmen biz bir müddet Anayasa Mahkemesi’nin vereceği ikinci kararı bekledik ki iki işlem yapılmamış olsun diye. Ama yerel mahkeme kendi kararında diretti ve biz anayasanın ilgili hükmü gereğince bize gelen kesinleşmiş yargı kararını okumak durumundaydık ve onu okuduk, böylece milletvekilliği sonlanmış oldu. Burada maalesef en başından itibaren iki yargı kurumu arasında içtihat farklılığı var diyelim… TBMM açısından tamamlanmış bir süreç var. Biz, TBMM olarak her şeyi yapabiliriz. Çok net söyleyeyim. Eğer TBMM isterse yüksek yargı kurumlarının fonksiyonlarını bile değiştirebilir. Anayasa değişikliği yapar, yasamanın böyle bir gücü var. Ama yasamanın mahkeme kararını değiştirme gücü yok.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kurtulmuş, CHP’nin Can Atalay için yeniden olağanüstü toplantı çağrısıyla ilgili soruya ise “Bana gelen bir toplantı talebi yok” yanıtı verdi.

Hamas’ın öldürülen siyasi lideri Haniye ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a değinen Kurtulmuş, “Planladığımız şuydu, Sayın Abbas, Devlet Başkanı olduğu için buraya gelecek, aynı gün Haniye de Sayın Cumhurbaşkanımız da gelecekti, locadan toplantıyı izleyecekti. Bunları Sayın Cumhurbaşkanımızla istişare ettik. Hatta Sayın Haniye’yi bu salonda Gazze olanları anlatması için davet edecektik. Fakat planlamalarımızdan 5-6 saat sonra Haniye’nin şehadet haberi geldi” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com