Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası parçası bulundu

Bulunan kemik parçalarının Korhan Berzeg'e ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından ekipler bölgedeki arama çalışmalarını yoğunlaştırdır.

  • ü
  • 28 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Balıkesir’de ormanlık alanda bulunan kemik parçalarından alınan DNA’nın Korhan Berzeg’in kızıyla eşleşmesinden sonra çalışmalar hızlandı. Dün yapılan aramalarda kol kemiği olduğu düşünülen kemik parçası ile Berzeg’in gömleğinin parçası bulunurken 3 kadavra arama köpeği ve 62 personel ile 5’inci günde de sürdürülen arazi taramasında, kafatası ile ayak kemikleri aranıyor. Berzeg’in köpeği Tina ile birlikte çıktığı yürüyüş yolu da yeniden incelemeye alınırken ünlü ekononomistin kesin ölüm nedeni, adli tıptaki incelemenin ardından belli olacak.

Balıkesir’de ormanlık alanda bulunan kemik parçalarının, yaklaşık 1 yıldır kayıp olarak aranan Korhan Berzeg’e ait olduğu ortaya çıktı.

Uzun süredir kendisinden haber alınamayan ve aranan Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen dere yatağında bulunan kemikler, ileri teşhis için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda incelemeye alındı.

Kemiklerden alınan DNA örnekleri, Berzeg’in İngiltere’de yaşayan kızı Nisa Berzeg’ten alınan DNA örnekleri ile karşılaştırıldı.

İnceleme sonunda DNA’lar eşleşti.

Böylece bulunan kemik parçalarının Berzeg’e ait olduğu netleşmiş oldu.

YÜRÜYÜŞ YOLU YENİDEN TARANIYOR

Dört gündür, Armutlu Mahallesi Fındıklı Deresi mevkisi ile Turplu ve Gelgeç mahallelerindeki ormanda sürdürülen arama çalışmaları, 5’inci günde 2 koldan yürütülmeye başlandı.

Diğer kemik parçalarının dökülen yaprakların ve toprağın altında kalmış olma ihtimaline karşı, tırmıkla ve elle de arama yapılıyor

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com