Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Günahlarına ortak etmek için muhalefet içinde yandaş aramaktan vazgeç

CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Türkevi üzerinden kendinisine yönelik sözlerine "Günahlarına devleti ortak etmekten ve muhalefet (!) içinde yandaş aramaktan vazgeç. Ne CHP’de ne de bu halktan sana ortak çıkmaz!" dedi.

  • ü
  • 01 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkevi ile ilgili sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın gerçeklerle algıları karıştırdığını belirterek, “New York’taki Türkevi’nden rahatsızlık duyduğumuzu söylemiş. Anlaşılan, her yaptığına göz yumanlar ona sonsuz kudret hissi vermiş ki karşı çıktığımız yolsuzluk ve rüşvet iddialarını görmemiş” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York belediye başkanına Türkevi’nin açılışı için verilen rüşvetle ilgili eleştirilere cevap verdi. CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına cevap veren Erdoğan, “Ana Muhalefet Partisi’nin devrik eski Genel Başkanı’nın, Türkevi’nden niçin bu kadar rahatsız olduğunu da açıkçası anlayamıyoruz. Türkevi binamız, tıpkı şu an çatısı altında olduğumuz Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz gibi 85 milyonundur, 85 milyonun iftihar vesilesidir. Kapısı da, Milletin evi gibi, Türk Milleti’nin her bir ferdine açıktır. Bunda ayıplanacak, eleştirilecek bir durum da göremiyoruz. Türkiye’nin başarılarına sevinmek yerine bundan gocunanları bugün bir kez daha milletimizin vicdanına havale ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın açıklamalarına sosyal medya üzerinden cevap verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın gerçeklerle algılarının yer değiştirmeye baştığını belirterek, “New York’taki Türkevi’nden rahatsızlık duyduğumuzu söylemiş. Anlaşılan, her yaptığına göz yumanlar ona sonsuz kudret hissi vermiş ki karşı çıktığımız yolsuzluk ve rüşvet iddialarını görmemiş!” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kendisine devrik genel başkan denmesiyle ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullanmış: “Devrik lider diyorsun, Bay Kemal diyorsun ama “yolsuzluk yaptı, hırsızlık yaptı, devletin malını eş dost akrabalarına peşkeş çekti” diyemiyorsun… Sen, millet vicdanında yenilmiş bir adamsın…

Günahlarına devleti ortak etmekten ve muhalefet (!) içinde yandaş aramaktan vazgeç. Ne CHP’de ne de bu halktan sana ortak çıkmaz!
Unutma ki CHP, son kaledir ve yine unutma ki ilk direniştir… Nefesim her daim ensende olmaya devam edecek!”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kendisini devlet sandığını ve yaptığı yanlışlarla devleti yıkmaya devam ettiğine işaret ederek, “Geçmişte olduğu gibi, bugün de yarın da yaptığı her yanlışın hesabını sormak hem yurttaşlık hem de CHP’lilik görevidir!” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com