KHK’lıların mücadelesini anlatan ‘Kanun Hükmü’ belgeseli İstanbul’da da yasaklandı

KHK'yla ihraç edilen iki kişinin hikayesini anlatan Kanun Hükmü belgeselinin İstanbul Kadıköy ve Beyoğlu'ndaki gösterimleri de kaymakamlık kararıyla yasaklandı.

  • ü
  • 03 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF) kapsamında, dün Ankara’daki gösterimi yasaklanan “Kanun Hükmü” belgeselinin bugün Beyoğlu Aynalı Geçit’te yapılması planlanan film gösterimi de Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. “Kanun Hükmü” belgesel filminin, 4 Mayıs Cumartesi günü Fransız Kültür Merkezi’nde (Beyoğlu), 5 Mayıs Pazar günü ise Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde (Kadıköy) yapılması planlanan gösterimleri de yasaklandı.

Yasak kararında, gösterimin ardından filmin yönetmeni Nejla Demirci’nin yanı sıra, yönetmen Güliz Sağlam ve Dr. Sonay Ban’ın da katılımıyla yapılması planlanan “Festivallerde Sansür” söyleşisi de yer aldı.

Kararda, “Kanun Hükmü isimli belgesel filminin gösterimi ve gösterimden sonra filmin yönetmeni olan Nejla Demirci’nin de katılacağı bir söyleşinin de yapılacağı duyurulan etkinlikler Beyoğlu Kaymakamlığı’nın kararıyla yasaklanmıştır” denildi.

İFF: KINIYORUZ

Yasak kararına ilişkin İşçi Filmleri Festivali’nden yapılan açıklamada “Nejla Demirci’nin yönetmenliğini yaptığı “Kanun Hükmü” belgesel filminin festivalimiz kapsamındaki gösterimleri, hakkında hiçbir mahkeme kararı olmadığı halde önce Ankara’da şimdi de İstanbul’da Kadıköy ve Beyoğlu Kaymakamlıklarının kararı ile yasaklanmıştır!” denildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

“Kanun Hükmü”nün, İFF Ankara açılış gecesindeki gösterimi dün (2 Mayıs) Çankaya Kaymakamlığı tarafından yasaklanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com