Ankara Valiliği’nden ‘Kanun Hükmü’ belgeseline sansür: Gösterimi engellendi

Ankara Valiliği, İşçi Filmleri Festivali kapsamındaki Kanun Hükmü belgeselinin gösterimini yasakladı. Karara tepki gösteren DEM Parti'li Gergerlioğlu, "Haksızlığın ifşa olmasınan korkuyorlar" derken, yönetmen Nejla Demirci ise "Ben buraya büyük umutlarla gelmiştim" dedi.

  • ü
  • 02 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

İşçi Filmleri Festivali kapsamındaki Kanun Hükmü filmi Ankara Valiliği kararı ile bir kez daha sansüre uğradı. Polis, Kuğulu Park’taki festival yürüyüşüne gelenlere engel olmak isterken DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile polis arasındaki diyalog dikkati çekti.

Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden alınan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş’ın mücadelesini anlatan ve Altın Portakal Film Festivali’nden çıkarılmasıyla tartışma yaratan yönetmen Nejla Demirci’nin “Kanun Hükmü” belgeselinin İşçi Filmleri Festivali kapsamında Ankara’da gerçekleşecek gösterimi valilik kararıyla engellendi. Kuğulu Park’daki festival yürüyüşüne gelenler de polis engeliyle karşılaştı.

O anları X sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, belgesel filmin bir kez daha engellenmesine “Bu gerçeklerin ortaya çıkmasından KHK gerçekliğinden korkuyorlar!” diyerek tepki gösterdi.

POLİSLE DİYALOG: ‘KARAR İLGİLİSİNE ULAŞACAKTIR’

X paylaşımlarında polis ile Gergerlioğlu arasındaki diyalog da dikkat çekti. Gergerlioğlu o konuşmayı şöyle paylaştı:

“Gergerlioğlu: – Yasaklama kararı görebilir miyiz? Kararı görelim!

Polis Müdürü: – Karar tebliğ edildi. Karara Kaymakamlıktan ulaşabilir. Konu şununla ilgilidir. Karara ulaşabilirsiniz. Biz kararı size sunmak zorunda değiliz. Karar ilgilisine ulaşacaktır.”

Paylaşımlarına şu notlarla devam eden Gergerlioğlu, bireysel yürüyüşe geçtiklerini söyledi:

“Şimdi bireysel yürüyoruz. @AnkaraValiligi
GERÇEKLERİN görülmesini engelliyorlar! Bütün halk teşhiri görüyor. Bakalım oradaki tavır ne olacak Doğan Taşdelen Gösteri Merkezine geçiyoruz!”

‘ZULÜMLERİ SON ANLARINI YAŞIYOR’

“Bu yaşananların tek sonucu var zulümleri son anlarını yaşıyor! Biz Ankaradaki KHKlılar olarak @DEMGenelMerkezi
Milletvekilleri olarak buradayız. Biz buna karşı itirazımızı sürdüreceğiz!”

“Neden Kanun Hükmü engelleniyor? Bu KHK zulmünü belgeleyen bu belgesel filmini göstermek istemiyorlar. Bunu daha önce
@AntalyaFF de de yasaklandı ve burada da gösterimi engellenmişti! Bu film için korku nerelere nerelere ulaştı!”Ü

YÖNETMEN DEMİRCİ: BURAYA BÜYÜK UMUTLARLA GELMİŞTİM

Gergerlioğlu’nun aktardığına göre Kanun Hükmü belgeselinin yönetmeni Nejla Demirci, “Ben buraya büyük umutlarla gelmiştim. İsteğim burada sizlerle bu can yakıcı sorunu anlattığımız belgeseli izlemekti. Ankara Valiliği bu yasaklamayı yaptı” dedi.

ALTIN PORTAKAL’DA SANSÜRE UĞRAMIŞTI

Kanun Hükmü belgeseli, kabul aldığı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterimden çıkarılmıştı. Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine film festivale geri alınırken, bu kez de Antalya Valiliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girerek festivalden çekilme tehdidi ile filmin gösterimden çıkarılmasını istemişti. Film yeniden gösterimden çıkarılırken, festivale katılan çok sayıda yönetmen de tepki olarak filmlerini geri çekti. Sonuç olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi, sansüre boyun eğere Altın Portakal Film Festivali’ni iptal etmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com