İYİ Partili Çömez: O uçakları kimlerin kullandığını tek anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyetinin, NATO toplantınısına beş ayrı uçakla gitmesine yönelik eleştriler devam ediyor. İYİ Partili Çömez, beş uçağın kimler tarafından kullandığını tek tek anlattı.

  • ü
  • 10 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin,  NATO’nun 75. yıl toplantısı için Washington’a 5 uçakla gitmesini değerlendirdi. Çömez, uçakların kimler tarafından kullanıldığı tek tek açıkladı.

Bir dönem Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürlüğü’nü de yapan Çömez, Biri kendisi için. Biri heyeti için. Biri kadrosu ve ekipmanlar için. Biri de zırhlı araçları için. Bir tane daha var, o da önceden gitti, karşılamak için. Toplam 5 yani.” ifadesini kullandı. 


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

NATO’nun yeni üyesi ik ülke olan İsveç ve Finlandiya’nın liderlerinin ise toplantıya tek uçakla geldiğine işaret eden Çömez. “İki yeni üye, İsveç ve Finlandiya ise ucuza gelsin diye, birlikte gitmiş, küçük bir uçakla. E dünya lideri olmak kolay değil…” dedi.

Eski AKP Milletvekili Emin Şirin, Erdoğan’ın 5 uçakla Washington’a gelmesini eleştirerek, “Kendisini daha evvel yine özel uçakla gelen Numan Kurtulmuş karşıladı.. Eh, itibarda tasarruf olmuyor. ..” dedi. 

Öte yandan Erdoğan’ın kaldığı otelin kral dairesinin gecelik ücretinin 30 bin dolar olduğu belirtildi.

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com