İddia: Ebru Eroğlu dahil 4 teğmenin ifadesi alındı

Kara Harp Okulu mezuniyet töreni sonrasında yeni mezun teğmenlerin kılıçlı yemin etmesine ilişkin olarak başlatılan idari tahkikat kapsamında, aralarında yemin metnini okuyan Ebru Eroğlu'nun da yer aldığı Ankara Polatlı Topçu Okulu’ndan 4 teğmenin dün ifade verdiği iddia edildi.

  • ü
  • 25 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteciler Ersin Eroğlu ve Nevşin Mengü, olayla ilgili başlatılan idari tahkikat kapsamında ilk ifadelerin alındığını iddia etti.

Teğmenlerin ifadesinin alınmasıyla, tahkikatın idari soruşturmaya dönüştüğü belirtilirken, soruşturma heyetinin, önümüzdeki günlerde Tuzla, Isparta ve Konya’daki sınıf okullarında da bazı teğmenlerin ifadesine başvurabileceği öne sürüldü.

Gazeteci Ersin Eroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ankara Polatlı Topçu Okulu’ndaki kursiyer teğmenler Ebru Eroğlu ile birlikte 3 teğmen dün ifade verdi. İfade verenlerin hepsi devre kıdemlisi. Teğmenlerin ifadesinin alınmasıyla tahkikat idari soruşturmaya dönüştü” dedi.

Mezuniyet törenindeki kılıç çatma törenine ilişkin teğmenlere sorular sorulduğunu kaydeden Eroğlu, “Soruşturmayı Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’nda (EDOK) oluşturulan Disiplin Soruşturma heyeti yürütüyor” bilgisini paylaştı.

Gazeteci Nevşin Mengü ise sosyal medya hesabından konuya ilişkin benzer bir iddiayı takipçileriyle paylaştı. Mengü, “Harp okulları mezuniyet törenindeki ‘yemin krizinin’ ardından idari tahkikat dün Topçu Okulunda başladı. Devre birincisi Ebru Eroğlu ve diğer 3 teğmen ifade verdi. Heyet 4 albay 1 tuğgeneralden oluşuyor” ifadelerini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NE OLMUŞTU?

30 Ağustos’taki Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında yeni mezun teğmenlerin geleneksel olarak yaptıkları kılıçlı yemin ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan atmaları tartışma yaratmış, ardından yaşananlara ilişkin inceleme başlatılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, 19 Eylül’de yaptığı duyuruda kılıçlı yemin sonrası hakkında inceleme başlatılan teğmenlerle ilgili sürecin devam ettiğini açıklamıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com