Teğmenlerin kılıçlı yemini Erdoğan’ı kızdırmış: Vesayet odakları hortlamaya hazırmış

Yandaş Türkiye gazetesinin haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin MYK toplantısında Harp Okulu mezunu teğmenleri kılıçlı yemini için, "Türkiye'deki vesayet odaklarının da hortlamaya hazır olduğunu gördük" demiş.

  • ü
  • 18 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçla yemin etmesi konusu da gündeme geldi. Kurmaylarına uyarılarda bulunan Erdoğan, “İçeride, dışarıda bağlantısı var mı, üzerine gideceğiz, gereğini yapacağız, takipçisi olacağız” dedi.

İktidara yakın Türkiye gazetesinden Emrah Özcan’ın haberine göre; Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AKP MYK toplantısının ana gündem maddelerinde biri de Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yemin etmeleri oldu. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konudaki hassasiyetini bir kez daha dile getirdi.

‘VESAYET ODAKLARININ HORTLAMAYA HAZIR OLDUĞUNU GÖRDÜK’

Böyle bir şeyi kabul edemeyeceklerini belirten Erdoğan “Bu mesele bize bir kere daha AK Parti’nin önemini gösterdi. Türkiye’deki vesayet odaklarının da hortlamaya hazır olduğunu gördük. Süreci sükûnetle, metanetle, kararlılıkla yürütüyoruz. Siz de aynı hassasiyette olun” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kılıçlı yeminle ilgili olarak çok hassas bir süreç izlediklerini belirten Erdoğan “İçeride, dışarıda bağlantıları var mı üzerine gideceğiz, gereğini yapacağız, takipçisi olacağız” diye konuştu. Erdoğan’ın “Burada müfredat, alım süreci vb. konuları da masaya yatıracağız” dediği de öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com