Hakındaki suçlamaları kabul etmeyen Suavi, "Çevreciyim, ağaçlar kendi ağaçlarım. İnşaat bittikten sonra, peyzaj yapıldıktan sonra bu ağaçlar tekrar aynı yerine dikilecek" dedi.
Şarkıcı Suavi’nin Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan arazisindeki 40 ağacın kesildiği yönündeki iddialara ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü inceleme başlattı. Hakındaki suçlaramaları kabul etmeyen Suavi, “Çevreciyim, ağaçlar kendi ağaçlarım. O ağaçları ellerimle diktim, inşaat aşamasında zarar görmesin diye budadım, köküyle söktüm ve başka alana taşıdım. İnşaat bittikten sonra, peyzaj yapıldıktan sonra bu ağaçlar tekrar aynı yerine dikilecek” dedi.
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yakaköy Mahallesi’nde şarkıcı Mehmet Suavi Saygan’ın arazisine yapılan evlerin bulunduğu alandaki ağaçların kesildiği yönündeki ihbar üzerine bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından alanda inceleme başlatıldı. Bodrum Belediyesi tarafından onaylanan mimari projedeki ‘Ağaç Rölöve paftasında’ parsel içerisinde daha önce 40 ağaç bulunduğu ancak yapılan incelemede ağaçların kesildiği öne sürdü.
Ayrıca parselin kuzeybatısında yer alan park alanındaki ağaçların da kesildiği, yalnızca 1 zeytin ağacı haricinde alanda ağaç bırakılmadığı iddia edildi. Bakanlık, yapılan incelemeler kapsamında, 50 santimetrelik taş duvar olarak planlanan duvarların, mahallinde taş duvar yerine tuğla duvar olarak inşa edildiği, söz konusu tuğla duvarların da üzerine sıva veya taş kaplama yapıldığını kaydetti.
Şarkıcı Suavi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce başlatılan inceleme hakkında açıklamada bulundu. Arazide bulunan ağaçların kendisi tarafından dikildiğini belirten Suavi, şu ifadeleri kullandı:
“Araziyi 2000’de satın aldık ve 2005’ten 2018 yılına kadar aktif olarak orada oturduk. Arazide, birkaç ağaç vardı, bu süre içerisinde ağaçları biz diktik. Çocuğum orada doğdu. 2018’de İstanbul’a gittik, sonra Almanya’ya gitme kararı aldık. İmar geçtiğinde orada yaşamıyorduk. Kızımın eğitimine odaklandık ve çocuğumuzu Almanya’da okutur hale geldik.
O arazi üzerinden 2017 yılında yüzde 40 imar planı geçmiş. Müteahhitlerden teklif geldi. Yüzde 50 kat karşılığı protokol imzaladık. 25 yıl sonra arazimi verdim. Üretilen projenin yarısı bizim, yarısı müteahhidindir. Biz orada yaşamaya devam edeceğiz. Orada tescilli ağaç yoktu, elimizle oraya ağaç diktik. 13 yıl fiilen yaşadım, 2005 uydu görüntüsüyle, 2010 arasındaki uydu görüntüsüne bakın.
Çevreciyim, ağaçlar kendi ağaçlarım. O ağaçları ellerimle diktim, inşaat aşamasında zarar görmesin diye budadım, köküyle söktüm ve başka alana taşıdım. İnşaat bittikten sonra, peyzaj yapıldıktan sonra bu ağaçlar tekrar aynı yerine dikilecek. Daha önce burası orman değildi, burayı ormanlaştıran Suavi’dir. Dere kuru bir deredir, çevreye verdiğim zarar yok. 20 yıl önce yüzde 100 sızdırmasız fosseptik yaptım.”