Hakkari’den sonra Diyarbakır’da da eylem yasağı

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasının ardından Diyarbakır Valiliği de, kent genelinde 4 gün süreyle eylem yasağı getirildiğini duyurdu.

  • ü
  • 03 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınarak yerine kayyım atanmasının ardından Diyarbakır Valiliği, kent genelinde 3-7 Haziran tarihleri arasında 4 gün süreyle eylem yasağı getirildiğini duyurdu. Hakkari Valiliği de benzer bir açıklamayla kentte yürüyüş ve açık hava toplantılarının 10 gün süreyle yasaklandığını duyurmuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

VALİLİK: KAMU DÜZENİ TEHLİKEYE DÜŞEBİLİR

Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında özetle şöyle denildi: “03.06.2024 günü Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılarak Hakkari Valisi Ali Çelik’in Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak atanması sonrası terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal gruplar tarafından sözde protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde yasa dışı eylem ve etkinlikler gerçekleştirme çabası içerisinde olabilecekleri, bu eylem ve etkinlikler nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği ve toplumsal çatışma çıkarılmak istenebileceği değerlendirilmektedir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com