Hakkari’de kayyıma karşı büyük miting: ‘Gaspa izin vermeyeceğiz’

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı DEM Parti'nin düzenlediği büyük miting için hazırlıklar tamamlandı. Farklı kentlerden de Hakkari'ye binlerce kişi ulaşırken, miting öncesi yürüyüş başladı.

  • ü
  • 13 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması protesto etmek için DEM Parti ve DBP öncülüğünde kentte miting düzenleniyor. ‘Belediyeler halkındır, gaspa izin vermeyeceğiz’ sloganıyla düzenlenecek miting, kentin girişindeki otogar alanında yapılacak.

Mitingin saat 15.00’te başlaması bekleniyor. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Bedran Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Çengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile çok sayıda sivil toplum kuruluş ve siyasi parti mitinge katılacak.

YÜRÜYÜŞ ÜÇ KOLDAN DÜZENLENECEK

Rojhat Abi’nin Artı Gerçek‘te yayınlanan haberine göre; miting için kent başka illerden de binlerce kişi geldi. Hakkari girişinde şehir dışından gelen araçların kente girişi engellendi. Bunun üzerine birçok kişi kendi imkanlarıyla kente ulaştı. Tekser Mahallesi otogar alanında yapılacak mitinge üç koldan yürüyüş düzenlenecek.

MİTİNG ÖNCESİ YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı DEM Parti ve DBP öncülüğünde düzenlenen miting öncesi yürüyüş başladı. DEM Parti Hakkari il örgütünden yürüyüşe başlayan partilileri polis engelledi. Görüşmelerin ardından abluka kaldırıldı ve yürüyüş başladı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘EDİ BESE’

Yürüyüşte, ‘belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz’ yazılı pankart ile ‘kayyım defol’, ‘Hakkari bizimdir’, ‘êdî bese (artık yeter) yazılı dövizler taşıdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com