Gözaltında tutulan hemşirelik öğrencisi Esengül Arslan ve ev arkadaşı tutuklandı

Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Esengül Arslan ve ev arkadaşı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • ü
  • 31 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Yurt dışındaki kardeşinin harçlık gönderdiği hemşirelik öğrencisi Esengül Arslan tutuklandı. Gözaltındaki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan 11 öğrencden 9’u serbest bırakılırken Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Esengül Arslan ve ev arkadaşı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘ABLAMA PARA GÖNDERMESE MİYDİM?’

Yurt dışından gönderdiği harçlık suç delili sayılan Esengül Arslan’ın kardeşim Ömer Arslan, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Ablam Esengül Arslan’ı tutukladılar. Gencecik bir kızın geleceği ile oynadılar. Ne için? Para göndermese miydim? Yardım etmese miydim? Anlamak mümkün değil. Annemim kolu kanadı kırıldı, değer mi? Depremzede ablama yardım suç mu? Suç sayıldı” dedi.

AİLESİ ADALET İSTİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonda gözaltına alınanlardan birinin de hemşirelik öğrencisi Esengül Arslan olduğu öğrenilmiş, ailesi ve yurt dışında yaşayan kardeşi adalet istemişti.

‘SUÇU’ YURT DIŞINDAKİ KARDEŞİNİN PARA GÖNDERMESİ

Yerlikaya’nın duyurduğu, Gülen cemaatine yönelik 17 ilde son 4 günde düzenlenen operasyonlarda 90 kişinin gözaltına alındığını haberine ilişkin siyasetçiler, hukukçular ve insan hakları aktivistleri tepki göstermişti. Ömer Arslan adlı bir genç ise sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda hemşirelik öğrencisi ablası Esengül Arslan’ın da gözaltına alınan kişiler arasında olduğunu belirtmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan 23 yaşındaki Esengül Arslan’ın, yurt dışındaki kardeşinin ve akrabalarının gönderdiği harçlıklar ‘terör finansmanı’ sayıldığı için gözaltına alındığı belirtildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com