Yurt dışındaki kardeşinin harçlık gönderdiği hemşirelik öğrencisi Esengül Arslan gözaltında tutuluyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu operasyonda gözaltına alınanlardan birinin de hemşirelik öğrencisi Esengül Arslan olduğu öğrenildi. Ailesi ve kardeşi adalet istedi.

  • ü
  • 31 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu, Gülen cemaatine yönelik 17 ilde son 4 günde düzenlenen operasyonlarda 90 kişinin gözaltına alındığını haberine tepkilere sürüyor.

Siyasetçiler, hukukçular ve insan hakları aktivistleri operasyonları kınarken Ömer Arslan adlı bir genç, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda hemşirelik öğrencisi ablası Esengül Arslan’ın da gözaltına alınan kişiler arasında olduğunu belirtti.

Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan 23 yaşındaki Esengül Arslan’ın, yurt dışındaki kardeşinin ve akrabalarının gönderdiği harçlıklar ‘terör finansmanı’ sayıldığı için gözaltına alındığı belirtildi.

DEPREMZEDE AİLEYE DARBE ÜSTÜNE DARBE

“Ablam Esengül Arslan’ın başına gelenleri bu videoda anlattım” diyerek yaşadıkları hukuksuzlukları kamuoyu ile paylaşan Ömer Arslan, “Yaşanan trajediyi duyurmak için bu videomu yetkili ve vicdanlı kişileri etiketleyerek paylaşmanızı rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Depremde Malatya’daki evlerinin yıkıldığını, ailesinin Adıyaman’da bir köyde yaşadığını, ablasının ise hem okuduğunu hem de ailesine destek olduğunu kaydeden kardeş Arslan, “Ablam serbest kalmazsa hem ailem perişan olur hem bir gencin geleceği kararır.” dedi.

‘YURT DIŞI GÖRÜŞMELERİNİ BENİMLE YAPTI’

Ömer Arslan çektiği videoda şu bilgileri verdi:

“Merhabalar, ben Ömer Arslan. 3-4 gün önce gözaltına alınan Cerrahpaşa Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Esengül Arslan’ın kardeşiyim. Ablam evde kendisi yokken evinin kapısı kırılarak evine girildi. Teyzemleri ziyaret etmiş olduğu esnada ise ablamı gözaltına aldılar. Ablamı gözaltına almış olma sebepleri ise ablama yurt dışından para gönderilmiş olması ve çok fazla yurt dışı numarasıyla görüşmüş olması. Ablam bu görüşmeleri benimle yaptı. Ben onun bir kardeşiyim. Benimle her halükârda görüşmesi gerekiyor. Bu bir suç değil. İddia edilen bu paraları ise ablama ben gönderdim. Çünkü benim ablam bir öğrenci, bir terörist değil. Bu konu hakkında ne diyeceğimi bilemiyorum. Duyarlı olan bütün insanlardan destek bekliyorum. Destekleriniz için teşekkür ederim.”

‘NE YAPSIN BU ANNE?’

Öte yandan, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Adalet Bakanlığını etiketlediği paylaşımda Esengül Arslan’ın annesinin çığlığını paylaştı.

Gergerlioğlu, “Ne yapsın bu anne?” diyerek şu ifadeleri aktardı:

Kızım E.A şu an Vatan Emniyet’te gözaltında. Salı günü aldılar. Bugün mahkemesi var. Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi. 23 yaşında. İstanbul’da bir arkadaşıyla evde kalıyordu. Akrabalarımız yurt dışından para gönderdiği için kızımı almışlar. Eşim de tutuklu olduğu için kızım bize de yardımcı oluyordu. Marketlerde çalıştı, 2 ve 3. sınıflara matematik-Türkçe dersi veriyor. Ev temizliğine kadar gitti. Ben de 6 sene yatalak bir kadına baktım. Malatya’daki evimiz depremde yıkıldı. Adıyaman’da köyde annemin yanında kalıyorum. Ev yok, bark yok. Yola çıktım, kızımın mahkemesine gidiyorum. Eşim Malatya Akçadağ’da tutuklu. Kızım İstanbul’da tutuklanırsa ben hangi tarafa mekik dokuyayım?”

KHK’LI BABASI DA CEZAEVİNDE

Esengül Arslan’ın babası, KHK’lı sınıf öğretmeni Aziz Arslan’ın da Bank Asya’ya para yatırdığı, Gülen cemaati ile ilişkilendirilen ve kapatılan kurumlarda çalıştığı için 10 yıl hapis cezası ile cezalandırıldığı, altı yıl önce tutuklandığı öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com