Gazeteciler, Mayıs ayında 60 kez hakim karşısına çıktı

'Basın Özgürlüğü Raporu'nu açıklayan CHP'li Çakırözer, gazetecilerin geçen ay 60 kez hakim karşısına çıktığını ve iki gazetecinin gözaltına alındığını duyurdu. Çakırözer, AKP'nin 9. Yargı Paketiyle gündeme getirdiği 'etki ajanlığı' düzenlemesiyle gazetecileri engellemek istediğine dikkat çekti.

  • ü
  • 06 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Eskişehir Miletvekili Utku Çakırözer; mayıs ayında gazetecilerin 60 kez hakim karşısına çıkarak  haberlerini, sosyal medya paylaşımlarını savunmak zorunda kaldığına dikkat çekti.

Gözaltılar, soruşturmalar tutuklamalar ve hapis cezalarının devam ettiğini söyleyen Çakırözer, ‘Mayıs ayı Basın Özgürlüğü Raporu’nu açıkladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Tasarruf Genelgesiyle “kamu kurum ve kuruluşlarının yerel gazetelere reklam ve abonelikleri iptal edilmesi kararını” eleştiren Çakırözer, “Tasarruf Genelgesi, en fazla Anadolu gazetelerini vurdu. Yurdun dört bir yanından gazeteler sayfa karartırken birçok gazete birleşme adı altında kapanıyor” dedi.

ANKA‘nın aktardığına göre Çakırözer, Ankara’da yayın yapan 24 Saat, Ticari Hayat, Anadolu, Güçlü Anadolu, Zafer gazeteleri 31 Mayıs’ta son kez basıldığını da bildirdi.

‘ETKİ AJANLIĞI: AMAÇ, GAZETECİLERİ ENGELLEMEK’   

“Basın özgürlüğü alanında yaşadığımız sıkıntılara her ay bir yenisi ekleniyor. Yayınlanan her tasarruf genelgesinde önce gazetelerin abonelikleri, reklam gelirleri kısıtlanıyor. Gazeteciler her ay haberleri, yazıları, paylaşımları nedeniyle yargılanıyor, tutuklanıyor, saldırıya uğruyor” diyen Çakırözer, AKP’nin TBMM’ye getirmeyi planladığı 9 Yargı Paketi Taslağı’nda yer alan ‘etki ajanlığı’ düzenlemesine tepki gösterdi.

”Basın özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırması gerekenler, daha çok kısıtlama getiriyor'” diye eleştiren Çakırözer, “‘AKP’nin 9. Yargı Paketi’nde Meclis’e getirmeyi planladığı ‘etki ajanlığı’ düzenlemesinin de yine gazetecilerin mesleklerini yapmasını engelleyecek” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ERİŞİM ENGELLERİ DEVAM EDİYOR

Haberlere getirilen erişim engellerini de hatırlatan CHP’li Çakırözer, engellemelerin mayıs ayında da devam ettiğini belirterek, “‘Erişim engelleri basın özgürlüğünün önündeki en büyük engeldir. Ucu iktidara ya da iktidarın yerel merkezdeki temsilcilerine dokunan usulsüzlük, yolsuzluk yargılama haberlerinin tamamına yine erişim engeli getirildi. Hatta erişim engeli haberi yapan habere dahi erişim engeli getirildi” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com